Viroloog Marc Van Ranst.
Volledig scherm
PREMIUM
Viroloog Marc Van Ranst. © Photonews

Slangen op maandag. Tijd voor een nieuwe trui

Tijdens de eerste golf waren we hulpeloos als kinderen en was Marc Van Ranst de papa die het allemaal wist en die ons avond na avond te slapen legde terwijl hij geduldig uitlegde wat er aan de hand was. Tijdens deze tweede golf zijn wij opgegroeid tot pubers en begint 'ons vader' ons de oren uit te komen. We vinden hem intussen een oude zeur en zouden liefst zo snel mogelijk van hem verlost zijn.

54 reacties

 • Lisette Nelissen

  8 maanden geleden
  Van Ranst draait mee met de wind. Hij kwam mij sowieso al de oren uit met te pas en vooral te onpas zijn mening te verkondigen. Nu volstaat een open brief van enkelen om hem van mening te doen veranderen over de vaccinatie strategie. Een bevraging van RTBF heeft vandaag nochtans aangetoond dat bijna 80 percent van de mensen geen voorrang wil geven aan de jongeren.
 • Johan Goris

  8 maanden geleden
  Het ligt aan onszelf, de regering, het parlement om de virologen aan het stuur te laten. De virologen hebben hun expertise, die tussen haakjes niet denderend blijkt, die de regering en het parlement dient te gebruiken tezamen met andere kennis om zo een beste beleid te voeren. Maar alsjeblieft, laat het stuur niet over aan hen.
 • Annie Vancauteren

  8 maanden geleden
  Wie heeft de lezing gezien in Engeland? Hoe een land platleggen. En mensen tot vaccinatie duwen voor een virus?
 • Paul Van Eenoo

  8 maanden geleden
  Mr. Slangen schrijft dat we dankzij de vaccinatie rond de periode van de grote vakantie ons normale leven zullen kunnen opnemen. Ik zou mij niet durven uitspreken over de periode, en ik zou ook niet durven stellen dat we ons normale leven terugkrijgen. Ik vrees dat het nooit meer wordt zoals voorheen en dat we de corona maatregelen nog lange tijd zullen moeten naleven, ook als bijna iedereen vaccin zal gekregen hebben. Ik heb nog geen wetenschapper horen zeggen hoelang het vaccin werkzaam is.
 • griet de wachter

  8 maanden geleden
  Mijn kritiek op de heer Van Ranst slaat meer op het feit dat hij vaak nog vergoelijkingen zoekt in verband met het niet respecteren van de Coronamaatregelen, mijns inziens om de 'goegemeente' niet teveel voor het hoofd te stoten. Men mag wat krachtiger standpunten innemen, me dunkt. En het gezond verstand van velen? Dat zie ik zienderogen slinken. Het egoïsme daarentegen komt weer netjes bovendrijven. Het is een realiteit, beschaving is maar een dunne laag, ook in onze 'beschaafde' wereld.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).