Partijvoorzitter van CD&V Joachim Coens.
Volledig scherm
PREMIUM
Partijvoorzitter van CD&V Joachim Coens. © Belga

Slangen op maandag. Sammy Mahdi was de voorzitter die CD&V nodig had op het ogenblik dat ze de kleurloze maar sympathieke Joachim Coens op het schild hees

Enkel in zijn digitaliteit zat er enige moderniteit in het congres waarmee Joachim Coens zijn CD&V statutair wou renoveren. Het draaiboek zelf werd meer dan 400 jaar geleden geschreven. "Als zorgen komen, komen ze niet als een eenzame verkenner, maar bij bataljons tegelijkertijd", luidt het in Shakespeares 'Hamlet'. En als een hedendaagse Hamlet, sleept de CD&V-voorzitter zich voort naar zijn ondergang en die van zijn partij.

51 reacties

 • Lisette Theunis

  2 maanden geleden
  Hun zwanenzang hebben ze enkel aan zichzelf te danken. Met telkens hun clubje matrozen te benoemen zinken ze enkel nog iets sneller richting kiesdrempel.
 • Eddy Jans

  2 maanden geleden
  Prachtig met het nodige cynisme maar o zo pijnlijk correct.
 • Jef Denijs

  2 maanden geleden
  Ze hadden beter niet in deze regering gestapt. De coronacrisis is vergeten bij volgende verkiezingen en de andere dossiers worden moeilijk. Madhi had het niet beter gedaan en de vraag is of de CD&V kiezer klaar is voor een allochtoon als leider, ik zou het niet weten.
 • Paul Herbots

  2 maanden geleden
  Ziet de CD&V top niet dat Coens de partij in de vernieling rijd. Als dat struikelblok niet word vervangen gaan ze binnen enige tijd raar opkijken namelijk 5%.
 • luc vanderlinden

  2 maanden geleden
  Cd&v geeft geen antwoord op de grote bekommernissen van vele Vlamingen : de aanwezigheid van zovele illegalen, onveiligheid, (semi)onafhakelijkheid van Wallonie … Steeds weer hetzelfde beter willen uitleggen en doen zal niet volstaan.