De eerste maaltijd na zonsondergang wordt ‘Iftar’ genoemd. Meestal start die met het eten van een dadel.
Volledig scherm
PREMIUM
De eerste maaltijd na zonsondergang wordt ‘Iftar’ genoemd. Meestal start die met het eten van een dadel. © RV

Slangen op maandag. "Ramadanwensen van politici zitten op dezelfde lijn als berichtjes waarmee ze Mathieu van der Poel feliciteren”

In afwachting van ramadanrelletjes in sommige Brusselse wijken, zijn er alvast wat relletjes op sociale media omdat sommige politici het aandurven om een gedeelte van de bevolking een goede ramadan te wensen. Verhitte geesten zien er een stap tot ‘omvolking’ in, anderen ontdekken ineens hun vroomste gevoelens en vragen zich af waarom het begin van de katholieke vasten geen felicitaties te beurt viel. Misschien omdat geen katholiek zit te wachten op politieke schouderklopjes voor het begin van de vastentijd?

51 reacties

 • Wendy Bergen

  3 maanden geleden
  Politiek vervangen door een machine met artificiële intelligentie lijkt alsmaar aantrekkelijker en goedkoper.
 • Yolande MARIS

  3 maanden geleden
  Maakt mij geen fluit uit wat mensen geloven,maar kerk en staat moet gescheiden blijven.Dus waarom wordt de rest van de bevolking dan gedwongen om religies te subsidiëren? Ronsel praktijken van politici?
 • Eric Aerts

  3 maanden geleden
  Slangen...,een neutraal figuur?
 • John Ulmer

  3 maanden geleden
  Is er dan nog iemand wie het eigenlijk interesseert wat onze politici doen of zeggen? Natuurlijk speelt er een dubbele agenda, altijd, overal.
 • maarten anthonis

  3 maanden geleden
  Het Vlaams belang kan er maar weer goed mee zijn , zulke politici zorgen er steeds voor dat er meer en meer radicaal gestemd wordt , hopelijk komt de kiezer te weten wie het zijn, zodat ze bijna geen stemmen meer halen
 1. Marthe (23) sterft tijdens Batjesweekend in Roeselare na aanrijding met auto: “Ze was een zonnetje, altijd lachen”
  Play
  Roeselare

  Marthe (23) sterft na aanrijding met auto, bestuurder was onder invloed: “Ze was een zonnetje, altijd lachen”

  De feestelijke opening van de Roeselaarse Batjes met het traditionele vat van Rodenbach is vrijdagnacht met een drama geëindigd. Op een invalsweg naar het stadscentrum kwam een 23-jarige fietsster uit Roeselare om het leven bij een verkeersongeval. De 24-jarige aanrijder was onder invloed van alcohol. In een eerste reactie reageert de familie van slachtoffer Marthe H. bijzonder aangeslagen. “Ze stond aan het begin van haar leven”, klinkt het diep bedroefd.
 2. Directie Ryanair ziet staking in België als "minimale verstoringen”

  Directie Ryanair ziet staking in België als "minimale verstorin­gen”

  De staking van de in België gebaseerde piloten en cabinemedewerkers van Ryanair leidt slechts tot “minimale verstoringen”. Dat is het standpunt van de directie van de Ierse luchtvaartmaatschappij. “Meer dan 60 procent van het normale vliegschema van en naar de luchthaven van Charleroi en Zaventem wordt vrijdag uitgevoerd”, zegt Ryanair in een persbericht. En over het hele netwerk is vrijdag “minder dan 2 procent van de 3.000 vluchten door stakingen geïmpacteerd”.