Bart De Wever op archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart De Wever op archiefbeeld. © Belga

Slangen op maandag. “Niet de hele joodse gemeenschap maakt het te bont: een minderheid maakt het de meerderheid moeilijk”

Afgelopen weekend heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever het record 'op eieren lopen' op scherp gesteld. Vanuit de imposante Mechelse Nekkerhal werd zijn nieuwjaarsspeech gestreamd naar de thuiszittende militant. Met de grootst mogelijke voorzichtigheid maakte De Wever enkele pirouettes rond de affaire-Kucam en de rol van goudhaantje Theo Francken in de affaire. 

35 reacties

 • Leopold Vanhoof

  3 maanden geleden
  En wat wordt die kleine minderheid in de weg gelegd? Durft men daar adequaat tegen optreden.
 • josianne keppens

  3 maanden geleden
  had van hen een andere houding verwacht!
 • Jan Roesems

  3 maanden geleden
  Men verwijst naar de morele verantwoordelijkheid van Francken maar niemand verwijst naar de morele verantwoordelijkheid van de Vivaldi regering die tijdens Kerst- en Nieuwjaar geen reisverbod durfde op te leggen. Kerst- en Nieuwjaarreizen waren de start van de derde golf met doden als gevolg.
 • Linda Deyaert

  3 maanden geleden
  Voor die Joden is gaan bidden blijkbaar belangrijker dan de volksgezondheid. Ze kunnen misschien nog eens gaan bleiten bij de Raad van State om hun zin te krijgen.
 • bruno draulans

  3 maanden geleden
  Als bij de Joden een hoge graad van besmetting is, dan hebben ze dat enkel aan zichzelf te danken. Twee maal betrapt worden op dezelfde dag, toont hoe lzks ee zijn met die regels. Dan eisen dat ze eerder gevaccineerd worden is als spuwen in het gezicht van al de mensen die wel hun best doen.
 1. LEZERSBRIEF. “Ook mijn broer met Down werd toegetakeld tijdens een wandeling met zijn hondje. Maar in plaats van gerechtigheid kregen we nog een mokerslag op ons hoofd”

  LEZERS­BRIEF. “Ook mijn broer met Down werd toegeta­keld tijdens een wandeling met zijn hondje. Maar in plaats van gerechtig­heid kregen we nog een mokerslag op ons hoofd”

  Niemand blijft onbewogen bij de aanval op Kevin Janssen (29), een jongeman met een beperking die dinsdag zonder enige aanleiding in mekaar werd geslagen. Maar bij deze lezeres werd een oude wonde opengereten. Haar broer, die het syndroom van Down heeft, is net hetzelfde overkomen toen hij zijn dagelijkse wandeling maakte. “Hij deed een beetje raar toen hij thuiskwam maar was vooral stil. Tot het douchemoment die avond. Bleek dat mijn broer zwaar geschopt en toegetakeld was... De daders waren al gekend bij de politie voor het teisteren van de buurt”. Lees hierna haar integrale lezersbrief.
 2. Steven van Gucht: “Plan voor versoepelingen haalbaar, maar zeker niet vanzelfsprekend. Percentage positieve testen in geen maanden zo hoog”
  27

  Steven van Gucht: “Plan voor versoepe­lin­gen haalbaar, maar zeker niet vanzelf­spre­kend. Percentage positieve testen was in geen maanden zo hoog”

  Het plan voor toekomstige versoepelingen dat het Overlegcomité deze week voorstelde is “haalbaar, maar zeker niet vanzelfsprekend”. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de briefing van het Crisiscentrum over de epidemiologische situatie in ons land. Hij gaf ook mee dat het percentage positieve coronatesten in geen maanden zo hoog was.
 1. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York

 2. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"