Bart De Wever op archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart De Wever op archiefbeeld. © Belga

Slangen op maandag. “Niet de hele joodse gemeenschap maakt het te bont: een minderheid maakt het de meerderheid moeilijk”

Afgelopen weekend heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever het record 'op eieren lopen' op scherp gesteld. Vanuit de imposante Mechelse Nekkerhal werd zijn nieuwjaarsspeech gestreamd naar de thuiszittende militant. Met de grootst mogelijke voorzichtigheid maakte De Wever enkele pirouettes rond de affaire-Kucam en de rol van goudhaantje Theo Francken in de affaire. 

35 reacties

 • Leopold Vanhoof

  1 maand geleden
  En wat wordt die kleine minderheid in de weg gelegd? Durft men daar adequaat tegen optreden.
 • josianne keppens

  1 maand geleden
  had van hen een andere houding verwacht!
 • Jan Roesems

  1 maand geleden
  Men verwijst naar de morele verantwoordelijkheid van Francken maar niemand verwijst naar de morele verantwoordelijkheid van de Vivaldi regering die tijdens Kerst- en Nieuwjaar geen reisverbod durfde op te leggen. Kerst- en Nieuwjaarreizen waren de start van de derde golf met doden als gevolg.
 • Linda Deyaert

  1 maand geleden
  Voor die Joden is gaan bidden blijkbaar belangrijker dan de volksgezondheid. Ze kunnen misschien nog eens gaan bleiten bij de Raad van State om hun zin te krijgen.
 • bruno draulans

  1 maand geleden
  Als bij de Joden een hoge graad van besmetting is, dan hebben ze dat enkel aan zichzelf te danken. Twee maal betrapt worden op dezelfde dag, toont hoe lzks ee zijn met die regels. Dan eisen dat ze eerder gevaccineerd worden is als spuwen in het gezicht van al de mensen die wel hun best doen.
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie