Protesterende boeren blokkeren een snelweg in Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Protesterende boeren blokkeren een snelweg in Nederland. © ANP

Slangen op maandag. Nederland, België en Duitsland vormen het Europese erepodium wat stikstofuitstoot betreft

“Plattelanders, het is tijd voor grote acties!” Het boerenprotest in Vlaanderen is voorlopig klein bier in vergelijking met Nederland. Daar wordt het protest steeds grimmiger. Vandaag willen organisaties zoals ‘Boeren in Opstand’ er Schiphol en andere luchthavens blokkeren. Geen beter pestmateriaal voor actievoerders dan de reiziger. Ook de haven van Rotterdam en voedingsdistributiecentra staan op het lijstje. Dat wordt een warme Nederlandse zomer, want de onzekerheid onder landbouwers is er zowaar groter dan hier. 

29 reacties

 • Peeters Wim

  1 maand geleden
  Men mag blij zijn dat we nog boeren hebben. Dat het milieuvriendelijk moet ok maar een beetje gezond verstand en realiteitszin van onze politici zou niet slecht zijn. Door die miserie in Oekraïne dreigen de prijzen al fel te stijgen en dan gaat men nu hier ook nog wat landbouwbedrijven sluiten vaak nadat ze mochten open blijven nadat ze net zware investeringen gedaan hebben ivbm het milieu. Dus ik geef ze gelijk dat ze protesteren.
 • Alain Maes

  1 maand geleden
  Geen boeren geen eten punt andere lijn
 • Françoise Dupont

  1 maand geleden
  Er wordt altijd gesproken van landbouwers, zonder medeweten van wie onrechtstreeks ook met de sector is verbonden via verwerking, etc
 • Paulus de Mos

  1 maand geleden
  Als tweederde van het geproduceerde vlees voor export bedoeld is betekent dat niet dat de afnemers ervan vegetariër gaan worden , ze zullen hun vlees alleen ergens anders vandaan betrekken mijnheer Bervoets De vervuiling blijft gelijk , minder stikstof in de lage landen is fijn voor de natuur alhier maar de co2 waarde elders zal oplopen Alleen de winst gaat naar een ander land ,waarschijnlijk een land waar men maling heeft aan stikstof beleid zoals de USA
 • kristof torfs

  1 maand geleden
  Ik steun ze voor 100%.
 1. Chris Martin van Coldplay begroet honderden fans aan Brussels hotel: “Al tien jaar fan van hun muziek... en de charismatische frontman natuurlijk”
  Play
  Brussel

  Chris Martin van Coldplay begroet honderden fans aan Brussels hotel: “Al tien jaar fan van hun muziek... en de charismati­sche frontman natuurlijk”

  Voor hotel Amigo, op een steenworp van de Brusselse Grote Markt, verzamelden maandag opnieuw honderden fans van Coldplay. De Britse band verblijft er tijdens de concertreeks in het Koning Boudewijnstadion. Sommige fans stonden al enkele uren aan te schuiven, maar om 15.30 uur maakte leadzanger Chris Martin (45) toch een – weliswaar korte - verschijning.