Zuhal Demir (N-VA), Vlaams minister van Omgeving, omarmde de komst van de wolf.
Volledig scherm
PREMIUM
Zuhal Demir (N-VA), Vlaams minister van Omgeving, omarmde de komst van de wolf. © Belga

Slangen op maandag. Met iedere schattige pony die het loodje legt, neemt het draagvlak voor de wolf wat af

Is er vandaag een belangrijker politiek thema dan de federale en Vlaamse begroting? Maar alleen al bij het woord begint iedereen spontaan te geeuwen. Met corona is men eraan gewoon geraakt om geld uit te geven dat er niet is. Toen was dat nodig, maar intussen is men in slaap gewiegd en schuift iedere overheid van dit land de moeilijke beslissingen door naar morgen, en blijft men om de lieve vrede met zijn fikken van wat lekker is voor de doorsneekiezer - zoals de dienstencheque.

30 reacties

 • Jo Janssens

  3 weken geleden
  Vanuit een idealistische groene ivoren toren neerkijken op het op te voeden, onwetende volk is gemakkelijk. Zeker als de subsidiëring van de belastingbetaler komt die al kreunt onder de druk van de "belastingen" omwille van de ideale wereld van de happy few die stilaan een elitaire klasse aan het worden zijn van zelfverklaarde wereldverbeteraars die minachtend neerkijken op het eerder vernoemde volk.
 • lars vandenberge

  4 weken geleden
  Wolfproof fencing wordt 80 % terugbetaald voor hobbyboeren en 100% voor professionele boeren. Liever de mensen opjutten en schik aanjagen voor een mensschuw dier. Ik durf zelfs te zeggen dat indien men geen fatsoenlijke omheining zet men een boete moet krijgen voor het voederen van wolven zodat deze leren dat het veel gemakkelijker is om op vee te jagen dan op wild.
 • frans Venloo

  4 weken geleden
  Als een wolf een pony of een koe doodbijt doet dat zeker pijn voor de eigenaar afgezien van het financieel verlies . De dood van deze dieren is nog pijnlijker .Men hoort Gaya plots niet meer als het over dierenleed gaat eigenaardig niet .? eerst vossen dan bevers en marters uitzetten nu vossen waar gaat dit eindigen ?
 • Gerry Cle

  4 weken geleden
  Leer van onze buurlanden, Duitsland, Frankrijk en vooral Nederland. Daar zijn de wolven al veel langer actief en zijn nog geen mensen aangevallen. Plaats de juiste afsluitingen en zet je dieren eventueel 's nachts op stal. De tijd dat we ieder dier dat ons hinderde doodschoten is voorbij.
 • frans Venloo

  4 weken geleden
  Dat ze hun natuurreservaten omheinen zodat de wolven daar blijven maar nee doen alsof hun neus bloed en het wolfje voorstellen als ene lief beestje . Ben benieuwd bij de eerste aanval op ene mens of hond wat er dan zal gebeuren
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Vlaanderen wil boosterprik voor hele bevolking: “Er is in toenemende mate evidentie om dat te doen”
  Play

  Vlaanderen wil booster­prik voor hele bevolking: “Er is in toenemende mate evidentie om dat te doen”

  De Vlaamse regering wil een derde prik voor de brede bevolking ouder dan 12 jaar. Voorlopig krijgen enkel Belgen ouder dan 65 jaar en mensen met een verzwakte weerstand een derde prik, maar dat ziet de Vlaamse regering graag anders nu de cijfers sterk stijgen. Volgens Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) is er “in toenemende mate evidentie om zo'n derde prik aan iedereen te geven".
 2. Café waar barman verdacht van verkrachtingen werkte, reageert: “Wij willen café worden waar iedereen zich veilig voelt”

  Café waar barman verdacht van verkrach­tin­gen werkte, reageert: “Wij willen café worden waar iedereen zich veilig voelt”

  Het El Café, de horecazaak bij het kerkhof van het Brusselse Elsene die eerder deze maand in het midden van een verkrachtingsschandaal terechtkwam, heeft op Facebook gereageerd op de beschuldigingen dat een barman van het café verschillende vrouwelijke klanten zou gedrogeerd en verkracht hebben. “Wij zijn nooit medeplichtig geweest aan geweld tegen vrouwen en zullen dat ook nooit worden", klinkt het. El Café benadrukt dan ook dat de betrokken werknemer op staande voet werd ontslagen en dat in samenspraak met verschillende organisaties voorstellen worden gedaan om dergelijke feiten in de toekomst te voorkomen.