Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA). © Belga

Slangen op maandag. Maak Diependaele morgen minister van Zorg en de budgetten gaan voortaan naar wie gezond is

Noël Slangen overschouwt in zijn gastcolumn de politieke week.

82 reacties

 • Leo Legrelle

  4 maanden geleden
  Het is toch godgeklaagd dat onze bevolking constant blijft opgezadeld worden met zo'n stelletje ministers die er steeds in slagen van er weinig of niks van te bakken. WANNEER krijgt de burger nu EINDELIJK eens een aantal competente leiders die bekwaam en geschikt zijn voor het uitoefenen van hun post (over de partijgrenzen heen uiteraard). Verdienen wij dit nu echt niet? De huidige politieke garde vindt vooral voor zichzelf van wel, ondertussen is mijn portemonnee bijna leeg en waarom?
 • annelies guldentops

  4 maanden geleden
  Er zijn inderdaad grenzen aan herverdeling. Door steeds meer armoede te importeren vanuit het buitenland krijgen die vooral grote gezinnen steeds de voorkeur voor een beschikbare sociale woning.
 • Fred Mannes

  4 maanden geleden
  En gelijk heeft Mr Slangen
 • bob jansens

  4 maanden geleden
  Slangen heeft slechts ten dele gelijk: vandaag zijn er voldoende mensen in Vlaanderen niet niet ziek genoeg zijn om hulp te krijgen. Verder wordt er in sommige takken van de zorg noch steeds kwistig omgesprongen met het geld, denk maar aan de zorgverzekering. Vroeger kreeg iemand die een rolstoel nodig had een rolstoel. Tegenwoordig krijgen 85-plussers een oude aftandse rolstoel in leen van hun bandagist, die daarvoor 37 Euro per maand incasseert, zo'n rolstoel kost nieuw slechts 350€
 • Dirk Vanhecke

  4 maanden geleden
  Blijkbaar zijn er hier nog velen die het onderscheid niet kennen tussen de vlaamse en federale regering. Diependaele behoort tot nader order tot de Vlaamse en heeft niets te maken met Vivaldi. De vlaamse heeft de laatste jaren ook uitgeblonken in onkunde.