Omringd door kopstukken kondigt Groen-voorzitter Meyrem Almaci haar vertrek aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Omringd door kopstukken kondigt Groen-voorzitter Meyrem Almaci haar vertrek aan. © Photonews

Slangen op maandag. In een democratie zou de stem van de kiezer zwaarder moeten wegen dan de stem van het partijlid

De meest efficiënte methode om de eigen politieke carrière te fnuiken, is nalaten om als voorzitter ontslag te nemen na een verkiezingsnederlaag. De verkiezingen van mei ‘19 staan geboekstaafd als de verkiezingen waarin de verliezende partijvoorzitters nalieten hun conclusies te trekken. Zoals de voetbaltrainer die de plaat poetst bij degradatie, zo behoort het tot de politieke zeden dat de voorzitter de verantwoordelijkheid voor een verkiezingsnederlaag op zich neemt. Wie bereid is de tocht door de woestijn te ondernemen, heeft de meeste kans om door de grote poort terug te keren. Wie dat niet doet, mag rekenen op wrevel, afkeer en leedvermaak.

80 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  12 maanden geleden
  Bijgevolg zouden na die jaren de kiezers der grootste partij niet langer mogen slachtoffer worden van een "Cordon Discriminatoir", na al die decennia de incarnatie van "discriminatie op basis van politieke overtuiging"
 • Rik Duyvejonck

  1 jaar geleden
  Zoals ik hier las door DM. Word er op de Vlaming neergekeken . Juist en zelfs door die gasten die zogezegd voor de Vlaming zijn. Als ze al beweren dat zij in stad en wij op de parking wonen. En gewoon ons nog meer zouden doen werken voor nog minder geld.Terwijl ze de hand boven het hoofd houden van de hele rijken. Zoals ze ons wijs trachten te maken voor ons eigen goed. Nu 2024 komt rap en opinie peilingen van 1000 man geeft de werkelijkheid niet weer! Geen 2 de keer stommiteit die stommiteit !
 • Daniel Meuleman

  1 jaar geleden
  Een Vlaming die de geschiedenis van België leest kan dit land toch nooit zijn vaderland noemen. Hier is altijd op de Vlaming neergekeken terwijl zij hier wel de boel recht houden en dat is nu nog niet veranderd, dit onland is geen democratie, dit moet ophouden te bestaan.
 • Marc Baeyens

  1 jaar geleden
  Juist marc Deglin. België wordt ondemocratisch bestuurd.
 • Robert Boxtaele

  1 jaar geleden
  Wat hier gesteld wordt is dus duidelijk niet besteed geweest aan die zeven loserpartijtjes die Vivaldi hebben gevormd. Die hebben duidelijk eerst aan zichzelf, hun geldbeugel en de macht gedacht, en helemaal niet aan de keuze van de kiezer. En zeker niet aan die van de Vlaamse kiezer!