Afghaanse schoolmeisjes. Archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Afghaanse schoolmeisjes. Archiefbeeld. © REUTERS

Slangen op maandag. Hoe ver weg zijn de taliban?

Hoe ver weg is Afghanistan? Dat ligt eraan hoe hoog de prijs wordt die het westen zal betalen wanneer de taliban heel Afghanistan onder controle hebben. Met de moslimextremisten van de taliban wordt het land een mogelijke vrijhaven voor internationaal terrorisme. De regio rond Afghanistan zal verder destabiliseren en nieuwe vluchtelingenstromen dienen zich aan. Afghanistan is dus behoorlijk dichtbij.

61 reacties

 • Rudi Pieters

  2 maanden geleden
  Europese unie is gebakken lucht juist zakken vullen beschermen juist niets zouden allemaal meelopen met de afghaanse president met zijn wagens vol geld
 • Jo Nijs

  2 maanden geleden
  Dit is een harde maar terechte conclusie: de Afghaanse jongeren gaan nog liever lopen dat te vechten voor hun vrouwen. Jullie moeter er fier op zijn.
 • Ignace Van Bost

  2 maanden geleden
  Doe zoals in Portugal en Zwitserland ,taal leren en geen moskeeën bouwen voor deze islamitisch mensen.
 • UGO DE MAEYER

  2 maanden geleden
  Waar is de Snelle Interventie Groep van de Europese Unie om burgers te ontzetten ? En vroeger stuurden we toch paracommando's om burgers te ontzetten ? En gaan we nu vliegtuigen sturen zonder degelijke militaire operatie al was't enkel op de luchthaven ? Misschein gaan de Taliban beslag leggen op onze vlietuigen tenzij het nog eens die zo verwenste Amerikanen zijn die ons gaan moeten beschermen ? !
 • Jan F Mertens

  2 maanden geleden
  Sinds wanneer zou de Europese unie iets anders zijn dan een economische unie? Het is slechts onder echte dreiging dat men zich ook politiek zal verenigen.
 1. RECONSTRUCTIE. Jim (36) belde zelf hulpdiensten maar stierf in politiecel: “Dit doe je zelfs niet met een beest”
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Jim (36) belde zelf hulpdien­sten maar stierf in politiecel: “Dit doe je zelfs niet met een beest”

  Het is exact twee jaar geleden dat Lebbekenaar Jim Cooreman (36) levenloos in een cel teruggevonden werd. VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws kregen de camerabeelden van die nacht in handen, alsook verhoren en verslagen. Wat blijkt? De zaak-Cooreman is er één vol tegenstrijdigheden en twijfelachtige beslissingen: Jim had zelf het noodnummer gebeld met de vraag om een ambulance te sturen, de politie kwam. Toen hij opgepakt werd, stelde de korpschef zelf voor om hem naar een dokter van wacht te brengen, de agenten deden dat niet. “Bij iemand met een verslaving, zoals Jim, moet dat blijkbaar niet”, zegt zijn vader. Een reconstructie van de fatale nacht.
 2. Minister Vandenbroucke: "Er komt geen nieuwe lockdown, maar wacht niet op de politiek om opnieuw mondmasker te dragen”
  Play
  174

  Minister Vandenbrou­c­ke: "Er komt geen nieuwe lockdown, maar wacht niet op de politiek om opnieuw mondmasker te dragen”

  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft in VTM NIEUWS benadrukt dat de coronacijfers stijgen en dat er onmiddellijk in actie moet worden geschoten. Premier Alexander De Croo (Open Vld) roept daarom morgen het kernkabinet bijeen om de coronasituatie in ons land te bespreken. Een nieuwe lockdown moeten we niet vrezen, maar Vandenbroucke pleit wel al voor een uitbreiding van het Covid Safe Ticket voor evenementen, en dan vooral voor evenementen die binnen plaatsvinden. “Wie een vaccinatiepas heeft, zal een gemakkelijker leven kunnen leiden.” Hij raadt ook iedereen aan nu al het mondmasker opnieuw te dragen in bepaalde situaties.