La Boum 2.
Volledig scherm
PREMIUM
La Boum 2. © Belga

Slangen op maandag. “Het valt op hoe streng iedereen is voor de ander en hoe relativerend voor zichzelf”

'Waarom rijkswachters steeds met twee zijn?', ging vroeger de grap, waarbij de clou was dat je er één nodig had die kon schrijven en één die kon lezen. Wie middelbaar onderwijs afgemaakt heeft, kan bij de politie inspecteur worden. En wie zijn middelbaar niet afmaakt, kan nog altijd agent worden. Politiemens is duidelijk een knelpuntberoep waarvoor de lat laag ligt. Binnenkort volstaat een fitnessabonnement. Ondanks die lage lat zitten in grotere steden de korpsen met de handen in het haar. Vacatures raken moeizaam ingevuld.

42 reacties

 • Eddy Douwen

  4 dagen geleden
  Als politie wegbleef was er geen probleem,om te lachen zeker ,dan pas kon die hele horde los gaan en feesten zonder mondmasker ,ik weet nog als ik vorig jaar ging fietsen in het bos dat ik verplicht een mondmasker van ons gouverneurtje moest dragen ,ze zijn gewoon in overtreding en zoveel mogelijk opladen en in kooien zetten, aub mee laten betalen voor de lonen ,schade etc met enorme boetes ,t'zal rap gedaan zijn ;waar wacht politiek nog op om dit schandelijk beleid dat ze voeren aan te passen
 • walther truyens

  1 week geleden
  Wat die gast 5 minuten eerder gedaan heeft dat is niet gefilmd zeker , dat kan een zekere reactie uitlokken en dan snel zijn handjes omhoog steken , daarbij daar waren zeker 2000 man in overtreding , waarom hebben die allemaal geen proces aan hun been , verleden week was er een mama en haar twee kinderen hadden een proces omdat die met twee vriendjes aan het spelen waren , dus hebben ze niet te klagen als ze een paar stampen krijgen en geen pv .
 • jean-paul cannaert

  1 week geleden
  Geachte Heer Slangen : betaal politiepersoneel beter en je krijgt beter geschoolden die nu elders beter verdienen en geen slaag krijgen.
 • Jos Van De Plas

  1 week geleden
  Zachte heelmeesters en hun aanpak maken stinkende wonden, en niet alleen bij la boum evenementen.
 • guido Bervoets

  1 week geleden
  De overheid doet al het mogelijke om de bevolking te beschermen tegen het virus en dan krijgen ze dit er nog bovenop. De wereld ligt op zijn gat, de ziekenhuizen liggen vol en er zijn wereldwijd al 3 miljoen coronadoden, en dan zullen de mensen eens gaan protesteren sè. Niet tegen rassendiscriminatie, dictaturen, onrecht of politiegeweld, nee, tegen maatregelen om de mensen te beschermen tegen de dodelijkste pandemie sinds de Spaanse griep.
 1. Agressieve kraaien "terroriseren" winkelier
  Play
  dieren

  Agressieve kraaien "terrorise­ren" winkelier

 2. Politie in India ontdekt verontrustende situatie: kinderen verpakken coronatesten in onhygiënische omstandigheden
  Play

  Politie in India ontdekt verontrus­ten­de situatie: kinderen verpakken coronates­ten in onhygiëni­sche omstandig­he­den