Het De Brouckèreplein in de vorige eeuw.
Volledig scherm
PREMIUM
Het De Brouckèreplein in de vorige eeuw. © Hôtel Métropole - Facebook

Slangen op maandag. Dit lijkt opnieuw een volgende stap in ‘verdorping’ van onze hoofdstad

Wie toen het IJzeren Gordijn nog bestond een communistisch land uit het Oostblok bezocht, verbaasde zich altijd over de grauwheid en tristesse van de straten en gebouwen. Weinigen die beseften dat dit te wijten was aan de totale afwezigheid van schreeuwende neon of kleurrijke verleiding in de vorm van reclameborden. 

5 reacties

 • Ronny Toch

  2 maanden geleden
  Als west Vlaming kan ik niet begrijpen dat de mensen daar willen wonen en als het een beetje mooi weer is spurten ze daar allemaal weg.
 • oswald billiet

  2 maanden geleden
  Plaatsen zoals Picadilly in Londen zijn zeer geliefd en zeker 's avonds. Iedereen wil mee baden ,in al dat licht en kleuren. Het is vuurwerk zonder knallen, gewoon overdadig maar mooi. Zo ook is de Brouckère  in Brussel,  een der mooiste pleinen in Europe maar... zoals in Londen moet er overdadig veel licht en neon zijn., een landmark van Brussel..
 • eric de baene

  2 maanden geleden
  Dat Brussel zijn plan trekt en gekozen voor groen dus de gevolgen dragen eh 
 • johny vanderlinden

  2 maanden geleden
  Ze hebben daar toch 19 burgemeesters die goed betaald worden, 't zijn maar veredelde parochies waar geen enkele beslissing kan worden genomen maar die ons veel geld en miserie kosten.
 • Paul Verbeeck

  2 maanden geleden
  Jullie hebben Bxl aan de groenen gegeven , met alle financiële gevolgen nu en in de toekomst . Maar ze verwachten dat de andere gewesten wel zullen bijpassen of dat de forensen de rekening zullen betalen via extra lasten. Ze maken overal de steden kapot en dan verschieten ze dat de zelfstandigen wegtrekken naar andere werkbare oorden .
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo