Wouter Beke (CD&V) nam afgelopen week ontslag als minister van Welzijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Wouter Beke (CD&V) nam afgelopen week ontslag als minister van Welzijn. © Belga

Slangen op maandag. De verliezer die het minst verliest, kroont zich tegenwoordig tot winnaar

De crematie heeft men vorige week overgeslagen. Ze zijn onmiddellijk begonnen aan de koffietafel, na het roemloos verscheiden van de centrumpartijen. Na verschillende slechte peilingen en het oprukken van de extremen lijkt het wel alsof christendemocraten, groenen, liberalen en socialisten definitief veroordeeld zijn om te verdwijnen of te verschrompelen tot een onbetekenende bijrol. De verliezer die het minst verliest, kroont zich tegenwoordig tot winnaar. De anderen zinken weg in intern gesteggel, vallende kopstukken en wazige navelversterkende oefeningen.

26 reacties

 • Jan Cuypers

  1 maand geleden
  @Dirk Berx : De regering Di Rupo paste de indexkorf aan. Hierdoor stegen de lonen later dan als men niets aan de indexkorf had gedaan. Het was dus eigenlijk een verkapte indexsprong onder het mom van een indexkorf aanpassing.
 • Dirk BERX

  1 maand geleden
  @Bernard Loncke, en wie bestuurde het land tussen 2014 en 2018 ? Wie heeft alle Belgen twee jaar langer laten werken voor hetzelfde pensioen ? Daar bovenop nog een indexsprong, en een niet gefinancierde taxshift waardoor de werkgevers 25% werkgevers bijdrage moeten betalen i.p.v. 34% ! Dat is een beroving van ALLE werkende Belgen, Vlamingen inbegrepen !
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  De meeste bevoegdheden liggen tegenwoordig al bij de gewestregeringen, Bernard Loncke. Het liep bij de CD&V vooral mis in die Vlaamse regering. Samen met de N-VA en OVLD. "Elektriciteitsproductie op recordniveau in 2021, meer uit kernenergie, minder uit gas" kan je net in deze krant lezen. Geen enkele reden dus waarom die stroomprijs zo hoog moet zijn. We worden niet bestolen door de Walen, maar door de energieproducenten en onze regeringen.
 • luc De Vriese

  1 maand geleden
  Raar dat in de tekst van Slangen niets maar dan ook niets staat over het basisverlangen van de kiezer : GOED BESTUUR. Een staat die goed en efficient werkt.
 • Bernard Loncke

  1 maand geleden
  De kleinste Vlaamse partijtjes (CD&V,OVLD,Groen en VOORUIT) hebben Vlaanderen verkocht aan Vivaldi met OVLD koploper. De Waalse PS bestuurt het land en laat Vlaanderen al hun 'gratis' eisen en voorstellen betalen. Een echte schande en beroving van de Vlaamse burgers door Wallonië met medewerking van de kleine Vlaamse partijen 'puur voor de postjes en het graaien'. Dit is het logisch gevolg van onze ondemocratische verkiezingen waar partijen regeren en cordon maken en niet de op naam verkozenen!
 1. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.
 2. Leerkracht stuurt open brief naar burgemeester na dodelijk ongeval Marthe (23) in Roeselare: “Bescherm uw zonen en dochters”
  Roeselare

  Leerkracht stuurt open brief naar burgemees­ter na dodelijk ongeval Marthe (23) in Roeselare: “Bescherm uw zonen en dochters”

  Het ongeval van vrijdagnacht in Roeselare waarbij fietsster Marthe Hanssens (23) na een avondje stappen op de openingsavond van de Batjes werd doodgereden, blijft nazinderen in de stad. Leerkracht in de derde graad van de VISO-school in Roeselare Thomas Ryon (32) kroop in zijn pen en schreef een open brief naar burgemeester Kris Declercq (CD&V). Met één duidelijke boodschap: “Doe er alles aan om onverantwoord rijgedrag van onze straten te halen.” De integrale versie van de open brief…