George-Louis Bouchez, partijvoorzitter van MR.
Volledig scherm
PREMIUM
George-Louis Bouchez, partijvoorzitter van MR. © Belga

Slangen op maandag. Bouchez loopt rond met een jerrycan om her en der politieke brandjes te stichten

De voortdurend sluimerende onrust binnen Vivaldi lijkt wat op de coronapandemie; telkens wanneer je denkt dat het voorbij is, duikt er weer ergens een nieuwe variant op. Zo kregen we dit weekend het advies van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez dat we bij een kernuitstap best allemaal een stroomgenerator en een jerrycan benzine in huis halen. Bouchez weet waarover hij spreekt, want hij loopt al geruime tijd rond met een jerrycan om her en der politieke brandjes te stichten. 

0 reacties

 1. Vandenbroucke stelt voor om kinderen na hoogrisicocontact toch naar school te laten gaan
  91

  Vandenbrou­c­ke stelt voor om kinderen na hoogrisico­con­tact toch naar school te laten gaan

  Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) stelt voor om tijdelijk kinderen, die een hoogrisicocontract hebben gehad maar negatief testen op het coronavirus, toch naar school te laten gaan. Voorts wil hij ook af van de verplichting om een klas te sluiten na vier besmettingen. Dat standpunt verdedigt hij op de voorbereidende vergadering op de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid van woensdag.
 2. NAVO stuurt extra schepen en gevechtsvliegtuigen naar oosten van Europa: “Om Rusland af te schrikken”
  Play

  NAVO stuurt extra schepen en gevechts­vlieg­tui­gen naar oosten van Europa: “Om Rusland af te schrikken”

  De NAVO stuurt extra schepen en gevechtsvliegtuigen richting Oost-Europa. “Dat moet Rusland afschrikken”, stelt secretaris-generaal Jens Stoltenberg. Moskou reageert echter vooral geprikkeld. “De spanningen worden opgepookt door aankondigingen en dit soort concrete acties”, stelt Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov. Aan HLN LIVE verklaarde legerchef Michel Hofman dat onze eenheden “in een staat van maximale paraatheid zijn”. “Wij zijn klaar om in alle scenario’s mee te spelen. Zo’n 300 manschappen houden zich gereed, schepen en F-16's zitten in de wachtkamer.” België haalt voorlopig geen diplomatiek personeel weg uit Oekraïne.