George-Louis Bouchez, partijvoorzitter van MR.
Volledig scherm
PREMIUM
George-Louis Bouchez, partijvoorzitter van MR. © Belga

Slangen op maandag. Bouchez loopt rond met een jerrycan om her en der politieke brandjes te stichten

De voortdurend sluimerende onrust binnen Vivaldi lijkt wat op de coronapandemie; telkens wanneer je denkt dat het voorbij is, duikt er weer ergens een nieuwe variant op. Zo kregen we dit weekend het advies van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez dat we bij een kernuitstap best allemaal een stroomgenerator en een jerrycan benzine in huis halen. Bouchez weet waarover hij spreekt, want hij loopt al geruime tijd rond met een jerrycan om her en der politieke brandjes te stichten. 

81 reacties

 • Ronny Ooijen

  1 jaar geleden
  Marc Baeyens, hoe gaat uw afgod BDW zorgen die energie behoeftes? Fietske trappen? Of bent u al vergeten dat volgens hem kernenergie en....tada... gascentrales de ideale combinatie is? Ja, zijn woorden, Marc. Eens kijken hoe snel u nu van richting veranderd. Het zou de eerste maal zijn dat u bij uw mening blijft.
 • Marc Baeyens

  1 jaar geleden
  Dirk BERX, zoek uw fantasieën zelf eens op. Zoek eens op hoe vervuilder gascentrales zijn en hoe men op korte termijn aan onze energiebehoeften gaat komen zonder die kerncentrales.
 • Ronny Ooijen

  1 jaar geleden
  Marc Baeyens, Suez heeft reeds laten weten dat een verlenging van 10 jaar veel te weinig is. De kosten (vele miljarden euro's) om opnieuw te voldoen aan de nieuwe strengere veiligheidsnormen kunnen op slechts 10 jaar tijd niet verspreid worden. Verder heeft u plan B van Groen om eventueel 2 kernreactoren langer open te houden gemist. Is dure energie in het belang van de burgers? BDW vindt dat namelijk prima. Het peperdure capaciteitstarief van Demir volgt. BDW lacht nog harder en u dan u ook hé.
 • Dirk BERX

  1 jaar geleden
  @Marc Baeyens, zoek eens op hoe de regering Michel de grenzen van het onwettelijke heeft opgezocht om de twee resterende kerncentrales tot 2025 te kunnen openhouden ! Zoek ook eens wat het standpunt is van de eigenaars van die kerncentrales, en wat een eventuele verlenging gaat kosten buiten de ontmanteling kosten nadien ?
 • Marc Baeyens

  1 jaar geleden
  Hoewel Bouchez niet te vertrouwen is, geef ik hem in deze kwestie volledig gelijk. Twee kerncentrales moeten minstens tien jaar langer openblijven om een degelijke betaalbare transitie mogelijk te maken. Maar Groen heeft de kiezer belooft dat ze alle moesten sluiten en drijft nu haar onbezonnen belofte door. Ten koste van de natuur, de haalbaarheid van onze energiebehoefte, de burgerbelangen van dit land. Eigenbelang eerst.