Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. © Belga

Slangen op maandag. Als regering stoer een grens trekken is niet zo moeilijk. Ze vervolgens afdwingen is de echte uitdaging

De sobere versoepeling is hard aangekomen. Met een minister die niet drinkt, niet eet en niet winkelt, moet je voor de feestdagen natuurlijk geen grote versoepelingen verwachten. De vorige regering was te laat met nieuwe maatregelen, deze lijkt nu te laat met nieuwe versoepelingen. Maar misschien zijn die feestdagen ook wel net het probleem. 

17 reacties

 • Joske Vermeulen

  2 maanden geleden
  De schokkendste verklaring van heel deze corona-periode komt van Frank Vandenbroucke. Vrijdagavond zei hij voor de VRT-microfoon: "er kan veilig gewinkeld worden, maar we hadden een schokeffect nodig, en daarom hebben we de winkels gesloten". Ik had gedacht dat Vandenbroucke tijdens het weekend ontslag zou moeten nemen omdat hij met zijn onnodige lockdown tienduizenden handelaars heeft bestolen, maar het omgekeerde gebeurt: hij krijgt van alles en iedereen lof.
 • Gilbert Vermeersch

  2 maanden geleden
  Ach Noël, deze regering doet alleen maar stoer, wat ze moeten doen...is een paar andere mouwen.
 • Lea Hendrikx

  2 maanden geleden
  Een grote pluim voor de premier en Frank vdb tegen alle gelobie in. 
 • Victor OOMS

  2 maanden geleden
  Twee machtswellustelingen terroriseren een hele regering en deze durft niet reageren uit schrik voor hun job en het hoge loon daaraan verbonden. Het resultaat van een samenraapsel dat nooit verkozen is en tot stand gekomen tegen de wil van het volk, een horde verliezers. Belgische democratie ten top. De gevolgen zijn reeds zichtbaar maar zeer onrustwekkend.
 • Jos Christiaens

  2 maanden geleden
  Dit is al jaren zo sedert het bestaan van de deelregeringen die er echt een grote pot soep van maken en nog altijd maken.  Wetten maken ok maar dan komt het probleem ze moeten ook uitgevoerd worden door de uitvoerende macht en dit is een grote zero met de huidige situatie van de verschillende deelregeringen in dit land. De zwarte piet word doorgegeven van de ene naar de andere. Terug naar vroeger één regering en alles terug federaal, één wet één woord en uitvoeren punt uit. 
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig
  Play

  Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig