Mireille Brull, Madeline Halleux, Antonina.
Volledig scherm
Mireille Brull, Madeline Halleux, Antonina. © Pieter-Jan Vanstockstraeten, Anthony Dehez

Slachtoffers van de watersnood op nummer 3 in uw top 100: “Het mooiste wat wildvreemden ons zeiden? On est là”

De watersnoodramp in Wallonië, half juli, trof het land in het hart. En de lezer is de slachtoffers - ruim 40 doden en duizendén die dakloos raakten - niet vergeten. “Dat we zo hoog in jullie Top 100 staan, bewijst maar één ding: c’est l’humain qui a parlé”, zegt Madeline Halleux (37), die met haar gezin tien uur lang vastzat op een dak in Pepinster en uitgroeide tot het gezicht van de ramp.

10 reacties

 • frans Venloo

  1 jaar geleden
  In tegenstelling met enkele handjesschudders welke niets deden kan onze buur op ons Vlamingen rekenenen bij rampen .Dat doet goed . Alleen de politiekers vechten om plaatsjes en sjoemelen verder alsof e r niets aan de hand is Dus politiek scheiden is een oplossing
 • Bruno Verhofstede

  1 jaar geleden
  Every crisis is an opportunity. Door de jammerlijke gebeurtenissen in de Ardennen op 14 juli 2021 hebben duizenden mensen als vrijwilliger kunnen ervaren dat je immens gelukkig kunt worden van te geven, van mensen te helpen, van liefde te geven. Dat geeft een innerlijk goed gevoel dat met geen geld te wereld te koop is.
 • nancy de boeck

  1 jaar geleden
  Inderdaad, geen problemen tussen Walen en Vlamingen, in tegendeel Walen zijn de meest gastvrije en vriendelijkste mensen, enkel politiek is een groot probleem in België.
 • Paul van de velde

  1 jaar geleden
  Vlamingen en Walen verstaan mekaar goed, het zijn de politici en de media die de bevolking tegen mekaar opzet.
 • Ingrid Beerlandt

  1 jaar geleden
  Nu duidelijk dat politiekers en de media alles manipuleren en veel kapot maken en het ernstigste is dat ze gewoon verder doen omdat ze weten dat er niet kan tegen gereageerd worden.