De beschuldigingen van nabestaanden en overlevenden Myriam Geuning, Philippe Vandenberghe, Thomas Savary en Philippe Vansteenkiste klonken vandaag hard op de persconferentie.
Volledig scherm
De beschuldigingen van nabestaanden en overlevenden Myriam Geuning, Philippe Vandenberghe, Thomas Savary en Philippe Vansteenkiste klonken vandaag hard op de persconferentie. © Photo News

Slachtoffers en nabestaanden aanslagen Brussel zijn woest: "Regering wil zaak onder de mat vegen"

BinnenlandBijna twee jaar na de aanslagen op de luchthaven van Zaventem en in het Brusselse metrostation Maalbeek voelen de slachtoffers en de nabestaanden zich aan hun lot overgelaten. Dat was vandaag de boodschap op een persconferentie van V-Europe, een vereniging die zo'n 200 slachtoffers van terrorisme verenigt. De beschuldigingen klonken soms hard: de politiek ligt dwars, de regering wil deze zaak duidelijk onder de mat vegen, tot zelfs, de Belgische overheid begaat een sociale misdaad tegen ons.

29 reacties

 • Don Tessers

  5 jaar geleden
  6000 jihadisten zitten in Europa ondergedoken......het is nog lang niet afgelopen.
 • Anoniem

  5 jaar geleden
  Als je van de Staat geld moet krijgen kan je lang wachten,kom je niet met doorslag-gevende argumenten en de nodige advocaten kan je 't vergeten.
 • Steve Van der Vekens

  5 jaar geleden
  Over zo’n dingen denkt links niet na, die tellen niet meer mee.
 • Klara De Smet

  5 jaar geleden
  Heel triestig voor die mensen, hun leven is zo drastisch veranderd maar de rekeningen moeten betaald worden zonder uitstel. Ook belastingen moeten direct betaald worden of direct een enorme boete, maar als de staat zelf moet betalen, ho maar, schandalig, maar voor de 'westen' haters wordt alles direct geregeld.
 • rik lagrou

  5 jaar geleden
  Het is de regering die gezegd heeft wij gaan de slachtoffers van die aanslagen vergoeden =dus ja je kent Id van de doden dus die 50000€ kan je al geven en die anderen ofwel beslis een vast bedrag ofwel alle med. kosten men zou makkelijk aan die kunnen zeggen lich.schade ook 50000€ geestelijke ofwel niets ofwel wat je kan moeilijk die 100000 mensen ook 50000 geven /want sociale zekerheid komt tussen we hebben een max factuur Mensen die een goede prive verzekering hadden gaan niets tekort hebben