Advocatencollectief Life4Brussels.
Volledig scherm
Advocatencollectief Life4Brussels. © BELGA

“Slachtoffers aanslagen Brussel worden in de steek gelaten door de staat”, zeggen advocaten

Nu het proces van de aanslagen van 22 maart 2016 eindelijk begonnen is, voelen de slachtoffers van de aanslagen zich nog steeds in de steek gelaten door de Belgische staat. Dat meldt het advocatencollectief Life4Brussels donderdag. Er is nog steeds geen sprake van de oprichting van een garantiefonds om de slachtoffers te vergoeden.

13 reacties

 • Gaston Miar

  2 maanden geleden
  Anderzijds wordt veel geld en zorg voorzien voor de daders. België, een paradijs voor misdadigers! Verkeerd bezig!
 • Jean Donny

  2 maanden geleden
  volledig mee eens, geld versmossen aan de daders en de slachtoffers aan hun lot overlaten, zo gaat het tegenwoordig in Belgie.
 • Ludo Wouters

  2 maanden geleden
  Het zijn de advocaten die de processen duur maken en die de slachtoffers in de kou laten staan. Dat terroristen in een glazen kooi zaten dat kon niet volgens die advocaten. Resultaat kennen we, uitstel en weer honderdduizenden euro's meer voor de belastingbetaler. En dan gaan we het nog niet hebben over de "sprookjes" die ze gaan vertellen over de daders. De eerste advocaat die eerlijk is moet nog geboren worden, en zal ook nooit geboren worden. Liegen is hun beroep.
 • Pierre Vaneylen

  2 maanden geleden
  Maw. De advocaten zijn de zoals steeds de grote winnaars, niet kassa, kassa maar kassa, kassa , kassa, kassa!
 • patrick de bock

  2 maanden geleden
  Ik denk dat de kosten nog zullen oplopen, M Droogmans. Ik vrees dat de juryleden het niet gaan volhouden, ook al zijn er 24 reserven! De gruwelbeelden en -getuigenissen zullen hun werk doen….
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 2. Studente (20) vertelt hoe ze in Zorgcentrum geholpen is nadat ze bij het uitgaan werd verkracht: “Maar wat als ik hem weer tegenkom op een fuif?”
  PREMIUM

  Studente (20) vertelt hoe ze in Zorgcen­trum geholpen is nadat ze bij het uitgaan werd verkracht: “Maar wat als ik hem weer tegenkom op een fuif?”

  “Ik wist niet af van het bestaan van Zorgcentra na Seksueel Geweld. Tot ik op zaterdag 7 januari uitging en er vermoedelijk verkrachtingsdrugs in mijn glas is gedaan”, zegt een twintigjarige studente aan de lerarenopleiding. De huisdokter was nog niet op de hoogte en stuurde haar eerst naar de politie. “Er is wel een agent mee naar huis gegaan om de lakens in beslag te nemen, de tampon met zijn sperma op en mijn onderbroek.”