.
Volledig scherm
. © Still

Slachtoffer van tienerpooiers getuigt: “Ik heb tussen de 10 à 15 klanten per nacht moeten doen”

De Brusselse politie heeft recent een 16-jarig meisje uit de klauwen van een bende tienerpooiers gered. Ze was van huis weggelopen en door haar vriend als tienerprostituee aan de bende ‘verkocht’. En ze is lang niet het enige slachtoffer van tienerpooiers. VTM Nieuws kon praten met een meisje dat hetzelfde heeft meegemaakt.

 1. Brusselse bende ‘koopt’ 16-jarig meisje en dwingt haar wekenlang tot seks met mannen: parket geeft commentaar

  Brusselse bende ‘koopt’ 16-jarig meisje en dwingt haar wekenlang tot seks met mannen: parket geeft commentaar

  De Brusselse politie heeft een 16-jarig meisje gered uit handen van een meedogenloze bende die opereerde vanuit onze hoofdstad. Het meisje was eind vorig jaar van huis weggelopen en door haar vriend ‘verkocht’ aan de bendeleden. Die sloten haar op, maakten een profiel aan op een prostitutiewebsite en dwongen haar seks te hebben met een hele reeks mannen. Voor 150 euro per uur. Volgens het parket zijn zeven verdachten onder aanhoudingsbevel geplaatst.
 2. Nieuw meldpunt krijgt in eerste jaar al 133 meldingen tienerpooierschap, in werkelijkheid is het fenomeen véél groter
  PREMIUM

  Nieuw meldpunt krijgt in eerste jaar al 133 meldingen tienerpooi­er­schap, in werkelijk­heid is het fenomeen véél groter

  De Brusselse politie heeft recent een 16-jarig meisje uit de klauwen van een bende tienerpooiers gehaald. Het meisje was van huis weggelopen en door haar vriend als tienerprostituee aan de bende ‘verkocht’. In het eerste jaar dat het Vlaams meldpunt voor tienerpooiers bestaat, kreeg het liefst 133 meldingen van mogelijk tienermisbruik. Maar het fenomeen is in werkelijkheid nog véél groter, zo weten hulpverleners.