photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Slachtoffer van Gentse krakers: "Iedereen heeft recht op dak boven z'n hoofd. Maar niet op deze manier"

OpinieHun droomhuis moest het worden. Vanaf september zouden Alexander De Cuyper (28) en zijn man Pieter Coenen (29) er grote verbouwingen uitvoeren en tijdens de zomervakantie wilden ze er zelf al wat in werken. Maar dat zal helaas niet lukken. Hun pand werd vorige week immers gekraakt. In een opiniestuk klaagt Alexander de manke wetgeving rond kraken aan.

 1. ASSISEN. Kinderen getuigen op Folterproces. “Mama deed haar zin met tante”
  PREMIUM

  ASSISEN. Kinderen getuigen op Folterpro­ces. “Mama deed haar zin met tante”

  Ze had geen “goesting” om te komen getuigen, zo liet dochter Lorinda B. (19) op voorhand weten. Begrijpelijk. In het dossier wordt ze door sommigen met een deel van de zonden overladen. Ze zou thuis niet alleen stokebrand gespeeld hebben tussen haar folterende moeder en haar lijdende tante, ze zou het slachtoffer ook zelf geslagen hebben. De jury drong dus aan om de dochter van beschuldigde Martine Haustraete (55) toch te zien. Of zoals de voorzitter het formuleerde: “Mijn taak hier is de waarheid achterhalen. En een deel van die waarheid ben jij!”
 2. Vandaag ingeschreven, overmorgen al geprikt: Alexander (21) zette zich op Johnson & Johnson-lijst

  Vandaag ingeschre­ven, overmorgen al geprikt: Alexander (21) zette zich op Johnson & Johnson-lijst

  Jongeren kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor het Johnson & Johnson-vaccin. Op de Qvax-reservelijst is een optie toegevoegd waarbij iedereen tussen de 18 en de 40 jaar oud vrijwillig kan aangeven het vaccin te willen. En dat loont blijkbaar. Alexander Delaere (21), student in Gent, zette zich vanmorgen op de lijst en kreeg tien minuten later al een sms waarin stond dat zijn vaccin klaar lag.