Volledig scherm
© Henk Deleu

"Slachtoffer probeerde allicht nog naam van moordenaar te zeggen, maar hij stierf voor mijn ogen"

VideoHet West-Vlaamse Dadizele, een deelgemeente van Moorslede, is gisterenavond omstreeks 23.30 uur opgeschrikt door een moord. Een 20-jarige Antwerpenaar werd er doodgeschoten. Buurtbewoner Mario P. hoorde twee schoten en ging naar buiten. Hulp mocht niet baten. Hij zag het jonge slachtoffer voor zijn ogen sterven.

 1. OVERZICHT. Kracht van epidemie neemt toe: 25 procent meer besmettingen, 400 patiënten op intensieve zorgen
  Play
  89

  OVERZICHT. Kracht van epidemie neemt toe: 25 procent meer besmettin­gen, 400 patiënten op intensieve zorgen

  De stijgende trend in de coronacijfers zet zich door. Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen stijgt al voor de zesde dag op rij (+25%). Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het reproductiegetal bedraagt nu 1,12 wat betekent dat de epidemie in kracht toeneemt. Volgens de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano liggen 1.838 mensen in het ziekenhuis (+4%), waarvan 400 op intensieve zorgen (+8%).
 2. Corona viseert minder 65-plussers: “Verschillende jonge mensen nu in levensgevaar”
  38

  Corona viseert minder 65-plus­sers: “Verschil­len­de jonge mensen nu in levensge­vaar”

  In alle ziekenhuizen stijgt de druk op de intensieve zorgen. Verspreid over het hele land vechten momenteel vierhonderd coronapatiënten voor hun leven. Opvallend: de gemiddelde leeftijd van die zwaar zieken daalt gevoelig. Van de elf patiënten die nu in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen op intensieve liggen, is bijna niemand nog ouder dan 65 jaar. Verschillende jonge mensen verkeren intussen wel in levensgevaar.
 1. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden

 2. Moeder gooit kinderen uit brandend gebouw
  Play

  Moeder gooit kinderen uit brandend gebouw