photo_news
Volledig scherm
© photo_news

“Slachtoffer moet gewaarschuwd worden als dader met enkelband in de buurt komt”

Zuhal Demir wil werk maken van een vorm van technologische detectie waarbij slachtoffers van misdrijven een melding krijgen als een dader die onder elektronisch toezicht staat zich in hun buurt bevindt. Dat zei de N-VA-politica tijdens een werkbezoek aan het Vlaams Centrum voor Elektronisch Toezicht (VCET) in Brussel.

7 reacties

 • peter deman

  2 jaar geleden
  Onzin, extra gevangenissen moeten er zijn.
 • Gilles Standaert

  2 jaar geleden
  ik pleit eerder voor een upgrade van de enkelband. kom je in de buurt van je slachtoffer dan krijg je een electroshock. Maar dat gespuis gaat het nooit leren, ik heb het over justitie.
 • branda van den berg

  2 jaar geleden
  Ja zeker als het eene is met uwe achternaam!!!!!!!
 • Claudia Rosseel

  2 jaar geleden
  Het lijkt me goed dat een slachtoffer tijdig een melding ontvangt, maar het blijft m.i. aan de dader om elke vorm van contact te mijden. De verantwoordelijkheid hiervoor mag niet bij het slachtoffer gelegd.
 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  De OORZAAK aanpakken in plaats van de gevolgen... Dat leren ze in dit land nooit :-)
 1. Wie vaccinatie weigert, wordt niet meer automatisch uitgenodigd: dit kan je doen om toch opnieuw op de lijst te komen
  53

  Wie vaccinatie weigert, wordt niet meer automa­tisch uitgeno­digd: dit kan je doen om toch opnieuw op de lijst te komen

  Wie al een uitnodiging kreeg voor zijn vaccinatie tegen het coronavirus en expliciteit weigerde om daarop in te gaan, wordt niet meer automatisch opnieuw uitgenodigd. Ze kunnen zich zelf wel opnieuw inschrijven via de huisarts en Qvax, zegt Gudrun Briat van de taskforce Vaccinatie. Mensen die niet kwamen opdagen op hun afspraak voor de vaccinatie, zonder expliciet te weigeren, zullen wel nog een uitnodiging krijgen.
 2. Wat is een mRNA-vaccin? Biostatisticus Geert Molenberghs beantwoordt vragen over het Pfizer-vaccin
  Play

  Wat is een mR­NA-vac­cin? Biostatis­ti­cus Geert Molen­berghs beant­woordt vragen over het Pfi­zer-vac­cin

  Ben je verplicht je te laten vaccineren? Moet je de coronamaatregelen daarna nog volgen? En wat is een mRNA-vaccin? Jongeren zitten met veel vragen over de verschillende coronavaccins. ‘IK BEN DAAR’ is een campagne van WAT WAT in samenwerking met Technopolis. De campagne richt zich tot jongeren tussen de 16 en 24 jaar en heeft als doel dit doelpubliek te informeren en motiveren om zich te laten vaccineren tegen corona. De 22-jarige Derick ontmoet biostatisticus Geert Molenberghs. Samen unboxen ze het Pfizer-vaccin.
 1. Vlaams Parlement veroordeelt Hongaarse antiholebiwet en wil dat Hongarije in gebreke wordt gesteld

  Vlaams Parlement veroor­deelt Hongaarse antiholebi­wet en wil dat Hongarije in gebreke wordt gesteld

  Het Vlaams Parlement heeft woensdag een resolutie goedgekeurd waarin de Hongaarse antiholebiwet wordt veroordeeld. In de resolutie dringt het parlement er bij de Europese Commissie op aan Hongarije in gebreke te stellen voor het niet respecteren van fundamentele Europese waarden. "Hongarije draait de klok terug en moet daar de gevolgen van dragen. De mensenrechten van de LGBTQI+-gemeenschap staan op de helling", stellen de indieners van de resolutie, Staf Aerts (Groen), Piet De Bruyn (N-VA), Orry Van de Wauwer (CD&V), Stephanie D'Hose (Open Vld) en Annick Lambrecht (Vooruit).
 2. Elektronische armband voor daders partnergeweld? “Er is groter plan nodig, het beleid faalt schandelijk”

  Elektroni­sche armband voor daders partnerge­weld? “Er is groter plan nodig, het beleid faalt schande­lijk”

  Op 15 jaar tijd is het aantal gevallen van partnerdoding in Spanje gehalveerd. Een van de maatregelen daar was de invoering van de elektronische armband, die een alarm geeft aan de politie wanneer de dader te dicht bij het slachtoffer komt. Minister van Gelijke Kansen Nathalie Muylle (CD&V) is de idee om dit ook in ons land in te voeren genegen en wil overleggen met de Vrouwenraad. Maar die legt bredere en diepere problemen bloot op het vlak van beleid, politie en justitie. Bovendien kan elke onderzoeksrechter vandaag al plegers van partnergeweld onder elektronisch toezicht plaatsen.