photo_news
Volledig scherm
© photo_news

“Slachtoffer moet gewaarschuwd worden als dader met enkelband in de buurt komt”

Zuhal Demir wil werk maken van een vorm van technologische detectie waarbij slachtoffers van misdrijven een melding krijgen als een dader die onder elektronisch toezicht staat zich in hun buurt bevindt. Dat zei de N-VA-politica tijdens een werkbezoek aan het Vlaams Centrum voor Elektronisch Toezicht (VCET) in Brussel.

7 reacties

 • peter deman

  3 jaar geleden
  Onzin, extra gevangenissen moeten er zijn.
 • Gilles Standaert

  3 jaar geleden
  ik pleit eerder voor een upgrade van de enkelband. kom je in de buurt van je slachtoffer dan krijg je een electroshock. Maar dat gespuis gaat het nooit leren, ik heb het over justitie.
 • guido verlinden

  3 jaar geleden
  Ja zeker als het eene is met uwe achternaam!!!!!!!
 • Claudia Rosseel

  3 jaar geleden
  Het lijkt me goed dat een slachtoffer tijdig een melding ontvangt, maar het blijft m.i. aan de dader om elke vorm van contact te mijden. De verantwoordelijkheid hiervoor mag niet bij het slachtoffer gelegd.
 • Emi Hergersberg

  3 jaar geleden
  De OORZAAK aanpakken in plaats van de gevolgen... Dat leren ze in dit land nooit :-)
 1. Elektronische armband voor daders partnergeweld? “Er is groter plan nodig, het beleid faalt schandelijk”

  Elektroni­sche armband voor daders partnerge­weld? “Er is groter plan nodig, het beleid faalt schande­lijk”

  Op 15 jaar tijd is het aantal gevallen van partnerdoding in Spanje gehalveerd. Een van de maatregelen daar was de invoering van de elektronische armband, die een alarm geeft aan de politie wanneer de dader te dicht bij het slachtoffer komt. Minister van Gelijke Kansen Nathalie Muylle (CD&V) is de idee om dit ook in ons land in te voeren genegen en wil overleggen met de Vrouwenraad. Maar die legt bredere en diepere problemen bloot op het vlak van beleid, politie en justitie. Bovendien kan elke onderzoeksrechter vandaag al plegers van partnergeweld onder elektronisch toezicht plaatsen.