Agnes*.
Volledig scherm
PREMIUM
Agnes*. © Karolien Coenen

Slachtoffer groepsverkrachting getuigt over moeizame verwerking: “Mijn lichaam is nog steeds niet terug van mij”

14 was ze, ze werd verkracht en vernederd, en zag geen uitweg meer. Dergelijke gruwel te boven komen lijkt haast onmogelijk, maar is het niet, al is het “leren leven met littekens”, zeggen experten in seksueel misbruik. Agnes (19) maakte vijf jaar geleden hetzelfde mee. “Ik weet dat het mijn schuld niet is, maar één negatieve opmerking en ik verwijt mezelf weer dat ik in die auto ben gestapt.”

  1. INTERVIEW. Dominiek Beelen, CEO woonzorggroep Korian: “Woonzorgcentrum van de toekomst zal er door Covid anders uitzien”
    PREMIUM
    3

    INTERVIEW. Dominiek Beelen, CEO woonzorg­groep Korian: “Woonzorg­cen­trum van de toekomst zal er door Covid anders uitzien”

    Covid trof de woonzorgcentra (wzc) ongemeen hard, en dat niet alleen onder haar kwetsbare bewoners. “De hele ouderensector is niet heel goed uit de coronacrisis gekomen, maar er werden lessen getrokken”, zegt Dominiek Beelen (51), CEO van Korian, het voormalige Senior Living Group en ‘s lands grootste rusthuisuitbater. Met een vernieuwend elan timmert hij aan een heropleving van zijn 120 voorzieningen die zich deels zullen moeten heruitvinden. Dit is hoe het woonzorgcentrum van morgen er volgens de grote baas van Korian zal uitzien.