Jan De Meuleneir / Photo News
Volledig scherm
© Jan De Meuleneir / Photo News

Slachtoffer en nabestaanden van fietsongeval getuigen: “Op één seconde is het geluk uit ons leven gerukt”

Hoe maken we Vlaanderen samen VeloVeilig? Dat is de vraag die Het Laatste Nieuws samen met alle fietsers komende week wil beantwoorden. Want nog altijd één op drie Vlamingen zich niet veilig op de fiets. Fietsveiligheid blijft vandaag een onderwerp dat iedereen aanbelangt, fietsers én automobilisten. De lijst met ongevallen groeit nog steeds. Aandacht blijft nodig. Dat vinden ook Kathy, Rosa en Joost en Yanni. Stuk voor stuk voor het leven getekend na een fietsongeval. 

18 reacties

 • Efraim Wuyts

  2 maanden geleden
  Als ik zie hoe de fietser zich tegenwoordig gedragen! Ze voelen zich de keizer van de weg. Ze krijgen hele straten ter beschikking, maar ik wordt regelmatig verweten omdat ik moet parkeren en de aanstormende fietsers even moet afremmen. O jee als ze uit hun ritme komen. En dan zwijgen we nog over die bende coureurs die de wegen in het weekend onveilig maken. En als laatste de bakfietsen met hun politiek correcte stickers die het normaal vinden dat ze de halve weg blokkeren.
 • Jacky van den Bossche

  2 maanden geleden
  Bekijk de beste oplossing voor de Doode hoek ongevallen te vermijden, de Life saiving mirror,
 • Kurt Vanhaverbeke

  2 maanden geleden
  Oogcontact is het aller belangrijkste.
 • Mark Van Belleghem

  2 maanden geleden
  Als zwakke weggebruiker ben je zelf volledig verantwoordelijk voor je eigen veiligheid, een ander de schuld geven is heel gemakkelijk.
 • Liesbeth Cuppens

  2 maanden geleden
  Goed dat men denk aan de veiligheid van fietsers, maar wat met voetgangers? Het aantal keren dat ik op het nippertje achteruit moest stappen om fietsers door te laten, is, niet te tellen. In één keer naar de overkant gaan, lukt niet meer. Vlak voor het voetpad aan de overkant moet men fietsers doorlaten. Is dat veilig te noemen? Ik denk het niet.
 1. Lokale wolkbreuk zorgt voor waterellende in Oostkamp: “We durfden onze deur niet openen, maar het water buitenhouden was onmogelijk”
  Play
  Oostkamp

  Lokale wolkbreuk zorgt voor waterellen­de in Oostkamp: “We durfden onze deur niet openen, maar het water buitenhou­den was onmogelijk”

  Een korte, maar zeer krachtige wolkbreuk heeft vrijdagavond voor heel wat waterellende gezorgd in het centrum van Oostkamp. Op twintig minuten tijd viel er 45 liter water. “Zeer uitzonderlijk”, zegt burgemeester Jan De Keyser. “Het was bovendien zeer lokaal. In een deelgemeente even verderop was er niks van overlast.” In de Emiel Welvaertstraat vloekten ze het hardst. Daar liep het water enkele huizen binnen.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.