photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Slachtoffer aanslagen Zaventem laat op haar 23ste euthanasie toepassen voor ondraaglijk psychisch lijden

Ze is amper 23 geworden. Op 22 maart 2016 maakte ze van dichtbij de aanslagen in Zaventem mee. Ze torste daarna zo’n ondraaglijk psychisch leed met zich mee, dat haar aanvraag voor euthanasie uiteindelijk werd aanvaard. Op 7 mei nam ze afscheid van het leven. Haar verhaal kwam gisteren aan bod in de RTBF-reportage over “vergeten” slachtoffers. Er was sprake van een gerechtelijk onderzoek naar de euthanasie, maar het parket van Antwerpen heeft dat geseponeerd. De familie van de jonge vrouw reageert geschokt op de uitzending.

 1. “Ik was banger dan de slachtoffers”: Mohamed Abrini vluchtte weg toen kompanen zichzelf opbliezen in Zaventem
  PREMIUM

  “Ik was banger dan de slachtof­fers”: Mohamed Abrini vluchtte weg toen kompanen zichzelf opbliezen in Zaventem

  Er bleven geen extra juryleden afwezig tijdens de derde zittingsdag van het assisenproces over de aanslagen in Brussel, wél vijf beschuldigden verlieten de zaal uit protest. Abdeslam en co. deden dat door de “vernederende” veiligheidsmaatregelen. Toch ging het proces verder met de focus op de vermeende daders. Mohamed Abrini, de man die wegvluchtte bij de bomaanslagen in Zaventem, wou naar eigen zeggen nooit een aanslag plegen in België.
 2. Zitting terreurproces even geschorst door “misverstand”: 2 beklaagden dagen niet meteen op na pauze, 5 anderen verlaten gerechtszaal uit protest

  Zitting terreurpro­ces even geschorst door “misver­stand”: 2 beklaagden dagen niet meteen op na pauze, 5 anderen verlaten gerechts­zaal uit protest

  Het proces over de aanslagen in Brussel en Zaventem wordt hervat, mét de twee beschuldigden in de beschuldigdenbox die eerder op de dag niet het voorbeeld hadden gevolgd van hun vijf andere medebeschuldigden. Bij de verdediging viel te horen dat de twee wel degelijk wilden terugkeren, maar dat er een “misverstand” was. De vijf anderen hadden de gerechtszaal verlaten uit protest tegen de “vernederende" veiligheidsvoorwaarden.