Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Slaag jij in deze verkeerstest voor lagereschoolkinderen?

VerkeerDeze week nemen zo'n 37.000 leerlingen van het vijfde leerjaar deel aan de Grote Verkeerstoets, een initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Ze krijgen daarbij 25 meerkeuzevragen over het verkeer, van voorrangsregels tot fietsvoorschriften. Als ze 17 op 25 halen, zijn ze geslaagd voor de toets. Wij bundelden alvast enkele oefenvragen in een quiz. Zou jij slagen voor de test?

36 reacties

 • Dirk Wille

  3 jaar geleden
  En met deze "test" willen jullie het verkeer veiliger maken???? Zorg er eerst eens voor dat het "voor iedereen" duidelijk is wat de juiste regels zijn, én dat de ondubbelzinnige atributen worden verbannen!!!
 • Paul Francis

  3 jaar geleden
  20.3. Het is verboden zich op een overweg te begeven : 1° wanneer de slagbomen in beweging of gesloten zijn; 2° wanneer de rode knipperlichten branden; 3° wanneer het geluidssein werkt. Hieruit volgt dat, eens de slagbomen boven zijn en dus niet meer in beweging zijn, men de overweg mag betreden.
 • AUDREY BECKERS

  3 jaar geleden
  Een skateboard mag ook op het voetpad wanner je niet sneller bent dan de voetgangers. In de vraag staat duidelijk dat je gehaast bent... dus fietspad. Nooit op de straat! Btw, mijn leerlingen scoorden een gemiddelde van 20/25 op de verkeerstoets.
 • Tim Mariën

  3 jaar geleden
  Volgend jaar verplicht een zwaailamp op je hoofd. Beter zichtbaar dan hesje of armband. =)
 • steven goossens

  3 jaar geleden
  Eerste vraag is al schande... wat doet een kind in het donker ALLEEN op straat? Even aan childfocus vragen of dat kan? En dan de ouders flinke boete geven
 1. Waar blijft die lente? Weerman David Dehenauw legt uit
  Play

  Waar blijft die lente? Weerman David Dehenauw legt uit

 2. Luchtballon raakt per ongeluk hoogspanningskabel en stort neer
  Play

  Luchtbal­lon raakt per ongeluk hoogspan­nings­ka­bel en stort neer