Vaccinoloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) en viroloog Marc Van Ranst (KULeuven). Van Damme wil meer draagvlak creëren voor de geldende maatregelen, Van Ranst benadrukt de noodzaak aan extra maatregelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Vaccinoloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) en viroloog Marc Van Ranst (KULeuven). Van Damme wil meer draagvlak creëren voor de geldende maatregelen, Van Ranst benadrukt de noodzaak aan extra maatregelen. © BELGA/Bart Leye

“Situatie in Brussel is vergelijkbaar met die in Parijs, waar cafés twee weken dicht moeten”

Gisteren riep kersvers minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a), bezorgd om de coronacijfers, op het aantal nauwe contacten buiten het gezin te beperken. Volgens viroloog Marc Van Ranst, die weer deel uitmaakt van adviesorgaan Celeval, dringen extra maatregelen zich op. “De situatie in Brussel is vergelijkbaar met die in Parijs, waar cafés en bars de komende twee weken dicht moeten.”

 1. Viroloog Marc van Ranst roept om voorzichtig te blijven: “Winkelen als het druk is? Ik haat het met passie!”
  PREMIUM

  Viroloog Marc van Ranst roept om voorzich­tig te blijven: “Winkelen als het druk is? Ik haat het met passie!”

  Kerstmis is in aantocht en Marc Van Ranst (55), met pullover in stemmig groen, vindt het prima dat niet-essentiële winkels op dinsdag 1 december weer opengaan. “Ik denk dat ik binnenkort nog eens een trui koop”, knipoogt hij. Dat zal dan op een rustig moment zijn, want de topviroloog heeft een bloedhekel aan megadrukke winkelstraten. “Je moet je gezond verstand gebruiken en als je dat niet hebt, je gewoon verstand”, zegt hij.
 2. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 1. Stefan Boxy toont zijn unieke kunstcollectie: "Het is héél kitsch, ik weet het"
  Play
  Latem leven

  Stefan Boxy toont zijn unieke kunstcol­lec­tie: "Het is héél kitsch, ik weet het"

 2. Auwtch: verstrooid meisje valt van motorfiets
  Play

  Auwtch: verstrooid meisje valt van motorfiets