Sihame El Kaouakibi vindt dat haar zaak afstraalt op mensen van kleur: “Symbooldossier dat stereotypen wil bevestigen”

De fraudezaak rond Sihame El Kaouakibi straalt ook negatief af op vrouwen en mensen van kleur, en in het bijzonder op mensen uit de Marokkaanse gemeenschap. Dat zegt El Kaouakibi zelf in een Instagrampost. De laatste tijd is ze zeer actief op het kanaal om vragen van haar volgers te beantwoorden. “Het doet me verdriet hoeveel aandacht en haat deze zaak oproept.”

184 reacties

 • Leentje De Brauwer

  1 maand geleden
  Kinneke toch, kende het gezegde "wie zonder zonde is, werpe de eerste steen"? Awel, denk daar maar eens goed over na alvorens verder onzin uit te kramen!
 • Emiel Van Roost

  1 maand geleden
  Nu haalt ze er nog racisme bij, een niet parlementair zou voor veel minder in de cel zitten.
 • Emiel Van Roost

  1 maand geleden
  Ik vind dat dat mens niet weet wat schaamte is.
 • Julien Cuypers

  2 maanden geleden
  Zij heeft er alvast voor gezorgd dat deze allochtone gemeenschap er nog maar eens op achteruit is gegaan. En nog steeds probeert ze zich weer te profileren door de racistische vlag weer boven te halen. Het ultieme middel als ze hun wil niet kunnen opleggen.
 • Johan Vloermans

  2 maanden geleden
  Nee hoor, enkel op haar. Geen enkele persoon van buitenlandse afkomst voelde zich aangesproken door wat er over haar verteld werd. Zullen wss hetzelfde hebben gereageerd als al de rest van de bevolking. Wat een dief die politica gebleken is.
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. Communicatie-expert over videoboodschap van Sihame El Kaouakibi: “Dit is gespeelde emotie”
  Play

  Communica­tie-ex­pert over videobood­schap van Sihame El Kaouakibi: “Dit is gespeelde emotie”

  Sihame El Kaouakibi heeft op Instagram een opmerkelijk videofragment gedeeld. Ze zegt daarin letterlijk wat ze woensdag heeft gezegd in het Vlaams Parlement, maar toen werden de deuren gesloten voor pers en publiek. Volgens communicatie-expert Jeroen Wils plaatst El Kaouakibi zichzelf in de slachtofferrol. “Je voelt dat dit een theaterstukje is”, zegt Wils bij ‘VTM Nieuws’.