Sihame El Kaouakibi.
Volledig scherm
Sihame El Kaouakibi. © BELGA

Sihame El Kaouakibi stapt zelf uit Open Vld, maar blijft wel in Vlaams Parlement zetelen: “Belgische situatie scoort slechter dan toestand in sommige rimboes”

Sihame El Kaouakibi stapt op eigen initiatief uit Open Vld. Dat is bevestigd aan onze redactie. Ze blijft wel nog in het Vlaams Parlement zetelen als onafhankelijke. In een korte mededeling op Instagram zegt ze dat ze “met pijn in het hart” afscheid neemt van haar partij, maar dat ze ervoor kiest om “de eer aan zichzelf te houden”. Ze neemt ook een stap terug uit het bestuur van haar vzw Let’s Go Urban.

722 reacties

 • Ronny Cuypers

  1 maand geleden
  Alvorens ze gaat vertellen dat ze haar kiezers trouw wil blijven moet ze misschien aan die kiezers eens vragen of ze nog achter haar staan. Verder zou het een gebaar van respect voor de eerlijke burger zijn als alle andere parlementsleden haar zouden negeren.
 • Youri Verstraete

  1 maand geleden
  Alle politici en alle partijen blijven hier opvallend rustig en hebben blijkbaar geen mening hierover. Ze weten teveel van elkaar, dat is een zekerheid. Hopelijk ontploft er een bom (letterlijk?) in het parlement waardoor alles aan het licht komt.
 • Youri Verstraete

  1 maand geleden
  Welker eer aan jezelf houden? Als wij voor 300 euro subsidies mogen krijgen, moeten we 5 verschillende formulieren invullen en 6 bewijsstukken indienen. Politici hebben blijkbaar niets van papieren nodig om miljoenen in hun zakken te steken.
 • Jo Van den Breen

  1 maand geleden
  Siham bepaalt zelf om te blijven zetelen in het Vlaamse Parlement, ik vraag mij af, waar het eergevoel van de andere Vlaamse Parlementsleden is gebleven ? Het Parlement verliest hier compleet zijn geloofwaardigheid. Een gezamenlijke maatschappelijke afkeer van onze volksvertegenwoordigers is toch het minste wat men kon verwachten of vertegenwoordigt men hier, het gewone volk, de belastingbetalers niet meer ? Dit zegt veel over hoe het systeem vooraf in mekaar gezet werd ter bescherming van veel.
 • luc dierick

  1 maand geleden
  zolang ze neutraal was is het geen probleem gecontroleerd van binnenin (meerderheid partijen alle partijen hadden er baat bij )op grote schaal subsidies op te strijken goed wetende waar haar projecten toe leiden (wind uit de zeilen halen VB) De dag dat ze kleur bekende en een gevaar betekende voor stad De Wever heeft ze haar politiek doodvonnis getekend Het is stil op alle banken goed wetende dat het afstraalt op alle meerderheid partijen Was ze neutraal gebleven Geen vuiltje in de lucht
 1. Opnieuw vaccinatiewinst: centra halen ook bij Johnson & Johnson zes dosissen uit flesje van vijf

  Opnieuw vaccinatie­winst: centra halen ook bij Johnson & Johnson zes dosissen uit flesje van vijf

  Hoewel de leveringen voorlopig nog erg beperkt blijven, valt er toch ook wat goed nieuws te rapen van het Johnson & Johnson-front in de vaccinatiecampagne. Na de vaccins van de andere producenten kunnen nu ook daar meer dosissen uit een flacon gehaald worden. Met zes dosissen in plaats van de officiële vijf betekent dat opnieuw een winst van 20 procent. Voor de vier producenten samen zullen we in drie maanden tijd zo 1,9 miljoen vaccins extra kunnen zetten.
 2. Wanneer wordt u gevaccineerd, en met welk vaccin? Ook uw woonplaats speelt een rol, dit zijn alle mogelijke scenario’s

  Wanneer wordt u gevacci­neerd, en met welk vaccin? Ook uw woonplaats speelt een rol, dit zijn alle mogelijke scenario’s

  Binnenkort starten de vaccinaties voor de brede bevolking onder de 65 jaar in Vlaanderen. Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft daarvoor een overzicht gelanceerd waarop iedereen kan controleren wanneer hij of zij aan de beurt zal zijn voor een coronavaccin. Daarbij speelt trouwens niet alleen uw leeftijd een rol, maar ook uw woonplaats. We zetten de mogelijke scenario’s op een rij en u kan in de tabel zelf uw leeftijd opzoeken.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”