Sihame El Kaouakibi tijdens een persconferentie eind februari.
Volledig scherm
PREMIUM
Sihame El Kaouakibi tijdens een persconferentie eind februari. © Gregory Van Gansen / Photo News

Sihame El Kaouakibi nog zeker tot eind november ziek thuis, met behoud van nettoloon van 5.700 euro: “Enkel voor postbode doet ze deur open”

Voormalig Open Vld-parlementslid Sihame El Kaouakibi blijft al zeker tot eind november thuis, waar ze “enkel de deur nog opent voor de postbode”. Het ondertussen onafhankelijke parlementslid heeft een nieuw ziektebriefje ingediend bij het Vlaams Parlement, waardoor ze de komende maanden ook haar loon - 5.000 euro per maand - blijft behouden. Al kan daar binnenkort verandering in komen. 

329 reacties

 • Lieve Van Tallo

  1 maand geleden
  Hou de eer aan jezelf en neem gewoon ontslag zonder vergoeding! Eerst de gemeenschap bestelen en nu onze sociale zekerheid!! Je bent niet eens ziek!! Wtf wanneer gaat er iemand hier iets doen kunnen wij burgers geen klacht indienen. Als dat voor haar een uitzondering wordt gemaakt dan vind ik dat iedereen zijn loon zo lang mag behouden bij ziekte en geen controle!!
 • Bertil Smeets

  1 maand geleden
  Als men 40% aftrekt van die 5700€ dan blijft er nog 3420€ over dat is nog altijd royaal betaald voor te niksen. Welk arbeider of welk gewone bediende verdient zoveel?
 • ETIENNE BOECKX

  1 maand geleden
  Kan iemand nog volgen ! Er gaat gestemd worden over het toekennen van onkosten vergoedingen voor thuiszitters van parlementsleden ! Na één maand terwijl wij bedienden direct onze onkostenvergoeding verliezen bij de eerste ziektedag. Wij kiezers moeten ons dringend over onze beleidsvoerders gaan bezinnen analyseren en een juistere keuze bij de volgende verkiezingen gaan doen ! Het moet stilaan afgelopen zijn met zulke praktijken.
 • Joannes Ponsaerts

  1 maand geleden
  Dan verliezen ze van hun wedde nog niks want dat krijgen ze als onkostenvergoeding.
 • Henry Wieme

  1 maand geleden
  Als wij als kiezer de werkgever zijn van alle politici dan stel ik mij de vraag; kunnen wij als er 50% van de stemgerechtigden bij een volksraadpleging stemmen voor het ontslag voltallige regering of een politicus moet dat dan zeker mogelijk zijn.
 1. EXCLUSIEF HLN DOCU. De camerabeelden die tonen wat er op weg naar de cel exact met Jim Cooreman (36) gebeurde
  Play

  EXCLUSIEF HLN DOCU. De camerabeel­den die tonen wat er op weg naar de cel exact met Jim Cooreman (36) gebeurde

  In de nacht van 25 op 26 oktober 2019 belt Lebbekenaar Jim Cooreman (36) de hulpdiensten. De man vraagt een ambulance, enkel de politie kwam. Enkele uren later ligt zijn levenloos lichaam in een politiecel in Dendermonde, de dokter kan enkel zijn overlijden vaststellen. VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws kregen zowel camerabeelden als verslagen en verhoren van Comité P in de zaak-Cooreman in handen. Daaruit blijkt dat bij die fatale nacht toch heel wat vraagtekens bestaan.
 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  1

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.