Professor Herman Goossens.
Volledig scherm
Professor Herman Goossens.

"Significante stijging" van teststalen met mogelijk Britse variant: “We worden geconfronteerd met nieuw gevaar”

De federale testlabo's stellen een "significante stijging" vast van coronastalen waarin het zogenaamde s-gen ontbreekt, wat mogelijk wijst op een besmetting met de Britse variant van het virus. Dat zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. "De Britse variant circuleert ook in België."

30 reacties

 • Harold Anckaert

  18 uur geleden
  Eventjes eerlijk, waarom werden de reizen in het verleden en nu nog toegelaten! Vele reisagentschappen hebben op eigen initiatief al de reizen geschrapt tot na de krokusvakantie!! Straks gaan de heren Vandenbroucke en De Croo zelf nog zeggen dat zij dit beslist hebben!! Schandalig is deze Vivaldi regering bezig! Vandaag nog gebeld met het OZ en men zij me daar dat toename van burnouts en ziekte (nee niet de griep) niet te volgen was! De Croo en VDB hebben hier serieus veel boter op hun hoofd!!
 • freddy vandersmissen

  21 uur geleden
  Gisteren bij de apotheker een muur gezien van zeker 9 m² groot, met allemaal foto's van 2cm² groot .Triestig om te zien. Ter nagedachtenis van de meer dan 20.000 sterfgevallen in Belgie ! Veel sterkte aan de getroffen families. Echt indrukwekkend.
 • Veronica Voorhelst

  23 uur geleden
  Is die mutant wel echt besmettelijker? Of hebben de Engelsen gewoon goed nieuwjaar gevierd?
 • Jos Mardig

  1 dag geleden
  Misschien is het geen Britse variant, of Afrikaanse variant, maar een Belgische variant. Misschien ook niet, wat weten jullie daar nu van prutsers... stop met nutteloze maatregels en studies en begin te vaccineren op grote schaal. Niet groepje per groepje, geen blabla meer. Massaal en aan iedereen geven die opdaagt, zeven op zeven, de klok rond!!
 • Thierry Van Doninck

  1 dag geleden
  Er is een significant verschil tussen 1 missend gen en een volledig overeenkomend genoom. Misschien is dit wel de gevreesed Belgische variant.
 1. "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord
  Play

  "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord

 2. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown