Gouverneurs van Oost- en West-Vlaanderen Carina Van Cauter (Open VLD) en Carl Decaluwé (CD&V). Van Cauter verbiedt een maand lang fuiven en andere feestactiviteiten die niet professioneel omkaderd zijn. Decaluwé overweegt dan weer Wintergloed te verbieden als de stad Brugge het lichtfestival niet als evenement - en met de bijhorende maatregelen - organiseert.
Volledig scherm
PREMIUM
Gouverneurs van Oost- en West-Vlaanderen Carina Van Cauter (Open VLD) en Carl Decaluwé (CD&V). Van Cauter verbiedt een maand lang fuiven en andere feestactiviteiten die niet professioneel omkaderd zijn. Decaluwé overweegt dan weer Wintergloed te verbieden als de stad Brugge het lichtfestival niet als evenement - en met de bijhorende maatregelen - organiseert. © Nimmegeers, Proot

'Sheriffs' halen hun bazooka's boven. Van verbod op fuiven tot snellere boosterprik: elke gouverneur komt met eigen antwoord op vierde golf

Met de winter voor de deur en coronacijfers die nog niet van plan lijken om eerstdaags te dalen, zetten de Vlaamse gouverneurs de turbo in. Van afgelaste fuiven tot een pleidooi voor een snellere prik: de sheriffs laten zich opnieuw gelden.

32 reacties

 • werner vanhoutte

  1 jaar geleden
  Het systeem dat op de conferentie aan de Wannsee werd opgezet krijgt navolging : het is allemaal de schuld van de bevolking ; Doe ze boeten . Maar wie wilde werken met het CST , dat alleen werd ontworpen om alle verantwoordelijkheid van de vaccin producenten af te schuiven .? Maar toegeven dat de vaccins totaal niet meer werken , nooit zal dit worden toegegeven. Verdere vaccinatie zal totaal niet helpen, ook de boosters niet . En dat weet men zeer goed.: het virus muteert duizendvoudig .
 • DIRK VAN DESSEL

  1 jaar geleden
  Eens temeer wordt de overbodigheid van Gouverneurs en het echelon "Provincie" bewezen.
 • Ria Van Gugte

  1 jaar geleden
  1 land (dat maar een zakdoek groot is) met 1 regel aub. Mij boeit het niet meer wie de verlossende regel voor deze pandemie uitvindt. Federaal, regionaal, provinciaal, gemeentelijk of whatever maar stop deze kakofonie van regels waarvan niemand meer weet wie of wat de regel is op een bepaalde plaats.
 • chris Van den Eede

  1 jaar geleden
  Dat komt ervan als eerst de Vlaamse regering alle maatregelen laat vallen begin oktober net wanneer de infecties beginnen te stijgen, en dan de federale regering die zit te kibbelen eigenlijk niet veel doet. Dat is wel even anders in de buurlanden. België wil misschien weer eens een record vestigen?
 • phil smedts

  1 jaar geleden
  "Dankzij" NVA, met hun lakse houding tov covid, en alles probeert te blokkeren en te saboteren wat federaal beslist wordt, zitten we nu in deze situatie. Goed dat de provinciegouverneurs er nog zijn om voor wat extra preventie te zorgen. Laten we het Vlaamse niveau best afschaffen, en de provincies behouden, dat zal ons veel geld en sabotage van het land besparen.
 1. Minister Dalle (CD&V) deelt tik uit aan N-VA-voorzitter De Wever na heisa rond ‘woke’ foto’s: “Reactie op woke wordt gevaarlijker dan het fenomeen zelf”
  206

  Minister Dalle (CD&V) deelt tik uit aan N-VA-voorzitter De Wever na heisa rond ‘woke’ foto’s: “Reactie op woke wordt gevaarlij­ker dan het fenomeen zelf”

  “Het is niet aan politici om zich te gaan mengen in de inrichting van een theater”, dat schrijft Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) in een opiniestuk over de heisa rond de ‘woke’ portretten in Antwerpen. Dalle geeft ook de burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) een sneer, die begin deze maand nog een boek over ‘woke’ uitbracht. “Ik wacht nog altijd op het eerste voorbeeld van hoe onze vrijheden worden ingeperkt omdat we iets niet meer ‘mogen’ zeggen.”
 2. Gouverneur Nationale Bank niet bezorgd om Belgische banken, maar "nulrisico bestaat niet"

  Gouverneur Nationale Bank niet bezorgd om Belgische banken, maar "nulrisico bestaat niet"

  De gouverneur van de Nationale Bank van België Pierre Wunsch is niet verontrust door de financiële onrust in Zwitserland en de Verenigde Staten. De directe blootstelling van de Belgische financiële sector is minimaal, zei hij dinsdag in de Kamercommissie Financiën. Toch valt een risico niet helemaal uit te sluiten, klonk het, al kan het Europese systeem dat volgens Wunsch aan. Verder drong Wunsch erop aan dat België maatregelen moet nemen om het begrotingstekort terug te dringen. Alleen een verhoging van de werkzaamheidsgraad volstaat daarvoor niet, waarschuwde hij.
 3. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 1. Drie procesdagen nodig om iedereen te horen in zaak van Vlaanderens beruchtste kotbazen: parket wil huizen Appeltans in beslag nemen
  PREMIUM

  Drie procesda­gen nodig om iedereen te horen in zaak van Vlaande­rens beruchtste kotbazen: parket wil huizen Appeltans in beslag nemen

  “Is er een tolk Pasjtoe in de zaal?” Bij de start van het proces rond Vlaanderens beruchtste kotbazen in de rechtbank van Leuven werd nog maar eens duidelijk hoe de Appeltansen misbruik maakten van de zwakkeren in de maatschappij en wat een uitputtingsslag het proces zal worden. De clan Appeltans laat zich bijstaan door minstens vier advocaten. De teller van burgerlijke partijen staat ondertussen op meer dan zeventig. Wat valt er te verwachten van het proces in 2024?
  Leuven, Hoeselt
 2. 685 euro voor studentenkot waar het binnenregent en muizen zitten: Amélie huurt kamer van beruchte kotbaas Appeltans

  685 euro voor studenten­kot waar het binnenre­gent en muizen zitten: Amélie huurt kamer van beruchte kotbaas Appeltans

  Amélie Clamot studeert Taal- en Letterkunde en huurt een kot van de beruchte familie Appeltans, die in Leuven voor de rechter moet verschijnen. Amélies huur is gestegen naar 685 euro per maand. Daarvoor krijgt ze een kot met heel wat gebreken. Zo zit de trap los, werkt de bel niet en is de wifi niet stabiel. Maar als het regent, is er een groter probleem. “Als het heel hard regent, lekt het plafond. Maar ook als mijn kotgenoot boven mij te lang in de douche staat, druppelt het hier binnen”, vertelt Amélie. En alsof dat nog niet genoeg is, krijgt ze ook ongewenst bezoek. “Ik hoorde plots geritsel en toen bleek dat er hier muizen zaten.”
 3. Bus met Britse joden kwam naar Antwerpen om te bidden met geloofsgenoten; chauffeur (69) verongelukt en tiener in levensgevaar
  Update

  Bus met Britse joden kwam naar Antwerpen om te bidden met geloofsge­no­ten; chauffeur (69) veronge­lukt en tiener in levensge­vaar

  In Antwerpen is zondagochtend rond 3.30 uur een zwaar ongeval gebeurd met een Britse minibus. De 67-jarige bestuurder kwam om. Zestien andere inzittenden raakten gewond. Een 15-jarige jongen is in levensgevaar. De Britse chauffeur Shimon Siegel verzorgt een regelmatige busdienst tussen de joodse gemeenschap in Londen en de orthodoxe gemeenschap van de grote rabbijn Leibush in Antwerpen. Het gezelschap was op de terugweg naar Londen toen het ongeval gebeurde.