Sharia4Belgium achter rellen in Borgerhout tegen anti-islamfilm

UpdateIn Borgerhout bij Antwerpen zijn jongeren gisteren de straat opgekomen om te demonstreren tegen de anti-islamfilm 'Innocence of Muslims'. Het protest eindigde in rellen. De politie heeft ruim 230 amokmakers geïsoleerd op de Drink. Zij werden administratief aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex aan de Noorderlaan. Sharia4Belgium zit achter de rellen. Toen de politie een van de leiders van de woelige manifestatie oppakte, werd de sfeer nog grimmiger en kwam het tot incidenten. De opgepakte man behoort tot de extremistische organisatie Sharia4Belgium.

 1. Dronken koppel steelt twee politievesten uit commissariaat: “Nadien gingen ze paraderen op de parking van een hotel”
  Brugge/Brussel

  Dronken koppel steelt twee politieves­ten uit commissari­aat: “Nadien gingen ze paraderen op de parking van een hotel”

  Van lef gesproken. Een 28-jarige man uit Sint-Pieters-Woluwe en zijn 25-jarige Sloveense vriendin beklommen begin dit jaar een stelling aan een politiecommissariaat in Brugge. Ze drongen het gebouw binnen via een raam, waarna de man twee politievesten stal. Nadien ging het koppeltje doodleuk paraderen op de parking van een hotel. Het parket vorderde voor beiden een celstraf.
 2. Verschillende doden na bestorming VS-ambassades
  Update

  Verschil­len­de doden na bestorming VS-ambassades

  In de Arabische landen zijn na het vrijdaggebed opnieuw tienduizenden manifestanten op straat gekomen om te protesteren tegen de film 'Innocence of Muslims' waarin de profeet Mohammed voorgesteld wordt als een kinderverkrachter en moordenaar. Zeker drie mensen zijn om het leven gekomen toen woedende demonstranten de Amerikaanse ambassade in Tunesië bestormden. Ongeveer 30 anderen raakten gewond. Ook in Libanon kwam een betoger om het leven, in Soedan twee.