Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Sexting, de liefdesbrief van nu: “Doe het. Maar doe het op de goeie manier”

Wie nog niet wist wat ‘sexting’ was, kon er deze week niet meer omheen. Onthou het ook meteen, want het zal in relaties steeds minder weg te denken zijn. Wat de licht pikante liefdesbrief in de jaren tachtig was, is anno 2020 een erotisch filmpje. Maar of zo’n filmpje ook altijd verstandig is? Nee. Tenzij je het juist doet.

 1. Mohamed Abrini: “Als transport blijft gebeuren met satanische muziek en blinddoek beantwoord ik geen vragen meer”
  Play

  Mohamed Abrini: “Als transport blijft gebeuren met satanische muziek en blinddoek beantwoord ik geen vragen meer”

  Op de eerste dag van het proces rond de aanslagen van 22 maart 2016 in Zaventem en Maalbeek heeft Mohamed Abrini van zich doen spreken. De zogenaamde ‘man met het hoedje’ klaagde de manier aan waarop hij getransporteerd werd en verhief daarbij zijn stem. “Ik word naar hier gebracht met luide, satanische muziek en een blinddoek. We worden niet gerespecteerd. Als we op die manier behandeld blijven worden, beantwoord ik geen vragen meer van de voorzitter of van de jury.” Jonathan De Taye, advocaat van een andere beschuldigde, kondigde aan dat hij morgen zou vragen om het proces hierom te schorsen.
 1. Slachtoffer Francien geeft advies over sexting: “Wanneer slachtoffers beelden van zichzelf zien circuleren, willen ze vaak de hele boel verwijderen. Doe dat niet”
  PREMIUM

  Slachtof­fer Francien geeft advies over sexting: “Wanneer slachtof­fers beelden van zichzelf zien circuleren, willen ze vaak de hele boel verwijde­ren. Doe dat niet”

  De laatste dagen doen naaktfoto’s van enkele BV’s massaal de ronde op sociale media. Heeft jouw kind een smartphone? Dan is de kans groot dat het de expliciete beelden ook heeft zien passeren in WhatsApp of op TikTok. Hoe moet je nu als ouder hierover praten? Wat als het ooit jouw kind overkomt? Of erger: wat als jouw oogappel zulke expliciete foto’s doorstuurt? Twee ervaringsdeskundigen- een onderzoeker en een slachtoffer - delen concrete tips. “Sexting verbieden klopt niet, want het hoort er gewoon bij. Het is shame-sexting waartegen we moeten optreden.”