Privédetective Christof Hurtecant: "Dan zit ik twee tafeltjes verder en hoor ik hoe zij aan hem vraagt: ‘Hoe is het met je banaan?’ Tja, dat vraagt een secretaresse niet aan haar baas als het over het werk gaat, hé?"
Volledig scherm
PREMIUM
Privédetective Christof Hurtecant: "Dan zit ik twee tafeltjes verder en hoor ik hoe zij aan hem vraagt: ‘Hoe is het met je banaan?’ Tja, dat vraagt een secretaresse niet aan haar baas als het over het werk gaat, hé?" © Xavier Truant

SEXPLOSIE (5). Privédetective stelt nu al 30 procent meer bedrog tussen partners vast: “We zitten midden in een golf van overspel”

In huishoudens met een overspelige partner ligt de smartphone van mijnheer - of van mevrouw - tegenwoordig niet meer nonchalant op de salontafel, zoals het in die lange coronamaanden wel nog dikwijls het geval was. “En dat is héél vaak een overduidelijk signaal”, zo zegt privé-detective Christof Hurtecant. Hij kan het weten, want beroepshalve kent hij alle truken van de foor. In normale tijden zijn 4 op de 10 van zijn klanten mannen of vrouwen die vermoeden dat hun wettige wederhelft een scheve schaats rijdt. Sinds begin dit jaar is dat aantal gestegen naar 7 op de 10. Hoe komt dat? Hoe gaat het in zijn werk? Waar spreken de geheime geliefden met elkaar af? En hoe ontdekt hij ze? “Er zullen nog veel meer romances openbloeien eens het telewerken naar de achtergrond verdwijnt.”