iStock
Volledig scherm
PREMIUM
© iStock

Sensoa lanceert #WijGrijpenIn: deze 5 dingen kan u doen als u getuige bent van grensoverschrijdend gedrag

‘Zou ik tussenkomen? Hmm, beter niet, want misschien valt die man mij dan lastig... Oei, hij probeert haar nu ook te betasten. Ach, misschien is het gewoon haar lief...’ De kans is groot dat u deze innerlijke dialoog al gevoerd heeft, wanneer u zag hoe iemand lastiggevallen werd. Schunnige opmerkingen, ongepaste aanrakingen... Kortom: grensoverschrijdend gedrag. Als buitenstaander ingrijpen is niet evident, maar wel belangrijk. Daarom lanceert Sensoa de campagne #WijGrijpenIn, waarmee het omstanders wil motiveren om in actie te schieten. Vijf concrete tips moeten daarbij helpen.

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Dit is arts over wie minister Beke sprak: Roger (70) reanimeerde patiënt en stierf vervolgens aan corona
  16

  Dit is arts over wie minister Beke sprak: Roger (70) reanimeer­de patiënt en stierf vervolgens aan corona

  Het was een opvallend zinnetje in de ‘De zevende dag’ waarin Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) pleitte voor een derde prik en vertelde dat er “een huisdokter is overleden aan corona na het reanimeren van een patiënt”. Die arts is Roger Vandroogenbroeck (70) uit Lembeek. Hij slaagde erin om een - zo bleek achteraf - besmette patiënt weer tot leven te wekken, maar liet vervolgens zelf het leven.