Senaatsvoorzitter Stephanie D'Hose (Open Vld).
Volledig scherm
Senaatsvoorzitter Stephanie D'Hose (Open Vld). © Photo News

Senaatsvoorzitter D'Hose test positief dag na contact met premier, Albert en Paola

Senaatsvoorzitter Stephanie D'Hose (Open Vld) heeft dinsdag positief getest op het coronavirus. Dat meldt D'Hose zelf op sociale media. Ze had maandag op Koningsdag nog contact met onder meer koning Albert, koningin Paola en premier Alexander De Croo.

  1. Virologe bezorgd over uitbraken van apenpokken: “Nieuwe gevallen ontdekt in verschillende landen. Dat is erg ongewoon”
    Play

    Virologe bezorgd over uitbraken van apenpokken: “Nieuwe gevallen ontdekt in verschil­len­de landen. Dat is erg ongewoon”

    De bekende Nederlandse virologe Marion Koopmans begint zich zorgen te maken over de uitbraken van apenpokken in verschillende landen. “We hebben in het verleden af en toe geïmporteerde gevallen gezien, maar normaal gezien verspreidden die zich niet verder”, klinkt het. “Nu zijn er echter nieuwe gevallen ontdekt in meerdere landen. Dat is erg ongewoon.” In België zijn er nog geen aanwijzingen dat er al gevallen van de apenpokken zijn opgedoken, meldt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) aan persbureau Belga.