De Senaat.
Volledig scherm
PREMIUM
De Senaat. © Photo News

Senaat wil hogere dotatie: regering legt besparing op, maar die is niet langer evident

PolitiekDe rode pluchen zeteltjes in de Senaat dienen tegenwoordig enkel nog als ‘reflectiekamer’. Daarom besliste de federale regering in oktober om 15 miljoen euro te besparen op de oubollige instelling. Maar beknibbelen op de partijpolitiek zelf, daar komt tot 2024 wellicht niks van in huis. Dat blijkt uit de ontwerpbegroting van de Senaat die onze redactie kon inkijken.

237 reacties

 • Luc Ver Eecke

  2 maanden geleden
  Schame on you !!
 • Rudy Steyleman

  2 maanden geleden
  De kracht van verandering is al lang uitgedoofd. De kracht van het zakkenvullen blijft even sterk.
 • Rudy Van Dam

  2 maanden geleden
  Opnieuw een voorbeeld van wat er belangrijk is in de job van een politieker: zijn eigen portemonnee eerst. Ze zitten zonder schroom met hun handen in de kassa en willen steeds meer; de burger zal wel bijleggen! En toch begrijpen ze niet dat de burgers de politici al enkele jaren niet meer vertrouwen...daar is volgens hen toch geen reden voor?
 • Kristel Laeremans

  2 maanden geleden
  En dan zeggen dat er geen geld meer over was om de onderhandelde loonsverhoging bij de politie te kunnen doorvoeren.
 • John Lux

  2 maanden geleden
  Als men België financieel terug gezond wil maken moeten alle overbodige politieke instanties afgeschaft worden en dienen enkel de hoogstnoodzakelijke subsidies te blijven bestaan.
 1. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.