De Senaat.
Volledig scherm
PREMIUM
De Senaat. © Photo News

Senaat wil hogere dotatie: regering legt besparing op, maar die is niet langer evident

PolitiekDe rode pluchen zeteltjes in de Senaat dienen tegenwoordig enkel nog als ‘reflectiekamer’. Daarom besliste de federale regering in oktober om 15 miljoen euro te besparen op de oubollige instelling. Maar beknibbelen op de partijpolitiek zelf, daar komt tot 2024 wellicht niks van in huis. Dat blijkt uit de ontwerpbegroting van de Senaat die onze redactie kon inkijken.

237 reacties

 • Luc Ver Eecke

  2 maanden geleden
  Schame on you !!
 • Rudy Steyleman

  2 maanden geleden
  De kracht van verandering is al lang uitgedoofd. De kracht van het zakkenvullen blijft even sterk.
 • Rudy Van Dam

  2 maanden geleden
  Opnieuw een voorbeeld van wat er belangrijk is in de job van een politieker: zijn eigen portemonnee eerst. Ze zitten zonder schroom met hun handen in de kassa en willen steeds meer; de burger zal wel bijleggen! En toch begrijpen ze niet dat de burgers de politici al enkele jaren niet meer vertrouwen...daar is volgens hen toch geen reden voor?
 • Kristel Laeremans

  2 maanden geleden
  En dan zeggen dat er geen geld meer over was om de onderhandelde loonsverhoging bij de politie te kunnen doorvoeren.
 • John Lux

  2 maanden geleden
  Als men België financieel terug gezond wil maken moeten alle overbodige politieke instanties afgeschaft worden en dienen enkel de hoogstnoodzakelijke subsidies te blijven bestaan.
 1. Nu ook hospitalisatieverzekering voor konijn en papegaai: wat dekt de dierenverzekering? Waarmee moet je rekening houden? En wat kost ze?
  PREMIUM
  9

  Nu ook hospitali­sa­tie­ver­ze­ke­ring voor konijn en papegaai: wat dekt de dierenver­ze­ke­ring? Waarmee moet je rekening houden? En wat kost ze?

  Wanneer je hond of kat ziek wordt of gewond geraakt, kan dat je als baasje een arm en een poot kosten. De dierenverzekering zit dan ook in de lift. Met de komst van de nieuwe, grote Amerikaanse speler Figo kunnen nu ook voor het konijn en de exotische papegaai een polis worden afgesloten. Is het interessant je huisdier te verzekeren tegen een hoge dierenartsfactuur? En waar kun je voor zo’n verzekering terecht?
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.