Het statuut laat sekswerkers vaak in de steek.
Volledig scherm
Het statuut laat sekswerkers vaak in de steek. © photo_news

Sekswerkers vragen dringend steunmaatregelen na prostitutieverbod

Het Belgisch sekswerkerscollectief UTSOPI toont begrip voor het prostitutieverbod dat in Brussel al zeker tot 19 november geldt. Maar er is wel dringend nood aan concrete steun voor de sekswerkers. Vooral financieel krijgen ze het nu nog moeilijker omdat hun statuut hen vaak in de steek laat, klinkt het.

 1. PVDA vraagt N-VA om partijdotaties op Vlaams niveau te verminderen: “Benieuwd of de N-VA hier ook zo enthousiast zal zijn”

  PVDA vraagt N-VA om partijdota­ties op Vlaams niveau te verminde­ren: “Benieuwd of de N-VA hier ook zo enthousi­ast zal zijn”

  Oppositiepartij PVDA dient in het Vlaams Parlement een voorstel in om de partijdotaties te verminderen. De partij baseert zich op een voorstel dat N-VA op federaal niveau heeft ingediend. Daar werd een N-VA-voorstel om de dotaties volgend jaar niet te indexeren weggestemd. "We nodigen N-VA uit om de daad bij het woord te voegen en de partijdotaties te verminderen", zegt fractieleider Jos D'Haese.
 2. Al hele dag brexitfile van trucks op E40 aan Franse grens, “muur van vrachtwagens” tot voorbij Adinkerke
  Adinkerke

  Al hele dag brexitfile van trucks op E40 aan Franse grens, “muur van vrachtwa­gens” tot voorbij Adinkerke

  Al de hele dag schuiven vrachtwagens aan op de E40 aan de Franse grens, in de richting van de havens van Duinkerke en Calais. Volgens het Vlaams Verkeerscentrum staat er een “muur van vrachtwagens” op de rechterrijstrook, over een viertal kilometer op Belgische grondgebied, tot voorbij Adinkerke. Op de linkerrijstrook kunnen gewone auto’s wel vlot rijden. De ellenlange file is het gevolg van de nieuwe brexitregels die vanaf januari zouden ingaan en slechte weersomstandigheden.
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt