Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © iStock

Seksuologen vragen dringend wettelijke erkenning

“De wettelijke erkenning van seksuologen is noodzakelijk en dringend.” Dat zegt de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie (VVS) in een persbericht. Hoewel er een wetsvoorstel klaarligt, is het wettelijke kader nog steeds niet in orde.

 1. “Seks is voor ons allebei niet leuk nu.” Marleen (50) en haar man Alex (54) vrijen niet meer. Seksuoloog Wim Slabbinck geeft advies
  PREMIUM

  “Seks is voor ons allebei niet leuk nu.” Marleen (50) en haar man Alex (54) vrijen niet meer. Seksuoloog Wim Slabbinck geeft advies

  Marleen (50) en Alex (54) hebben seks volledig van het menu geschrapt. Door vaginale atrofie loopt Marleen telkens scheurtjes in de huid op. Te pijnlijk dus. Alex heeft zich bij de situatie neergelegd. “We leven nu als broer en zus. We knuffelen niet, we kussen niet. Werkt dat wel, op lange termijn?”, vraagt Marleen zich af. Seksuoloog Wim Slabbinck geeft advies én een concrete doe-tip.
 2. IN KAART. Nu al 6 bevestigde gevallen van apenpokken in België: ook in deze 20 landen werden ze al ontdekt
  UPDATE

  IN KAART. Nu al 6 bevestigde gevallen van apenpokken in België: ook in deze 20 landen werden ze al ontdekt

  Er worden over de hele wereld steeds meer gevallen van de apenpokken gerapporteerd. Volgens gezondheidsdienst Sciensano staat de teller in ons land intussen op 6 bevestigde gevallen en 1 vermoedelijk geval (daar is het resultaat van de PCR-test nog niet beschikbaar). De ziekte is nu al ontdekt in 21 landen. In totaal staat de teller op 229 bevestigde gevallen en 89 mogelijke. Een overzicht.