Getty Images/Cultura RF
Volledig scherm
© Getty Images/Cultura RF

Seksuele uitbuiting online neemt toe, vooral van minderjarigen

De online seksuele uitbuiting, vooral van minderjarigen, neemt steeds meer toe. Vooral sinds de coronapandemie hebben ronselaars hun activiteiten naar de digitale wereld verplaatst. Dat blijkt  uit een waarschuwing van de federale politie, naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Mensenhandel, die plaatsvindt op vrijdag 30 juli.

 1. Op stap met Vlaamse ‘pedojagers’: “Wij willen hen confronteren en mentaal breken”
  PREMIUM

  Op stap met Vlaamse ‘pedojagers’: “Wij willen hen confronte­ren en mentaal breken”

  De ‘pedohunters’. Het klinkt misschien als een sensationele realityshow, maar dit zijn echter burgers die het recht in eigen hand nemen. Hun doel, vermeende pedoseksuelen in de val lokken, confronteren en hen aan de schandpaal nagelen. In Nederland liep zo’n ‘jacht’ al dodelijk af. “Dit is gevaarlijk en kan politieonderzoek in het gedrang brengen", klinkt bij de federale politie en experts.
 2. Grondwaterstand op vele plaatsen weer normaal na natte maand september: “Maar bij de helft van de meetplaatsen is deze nog laag tot zeer laag"

  Grondwater­stand op vele plaatsen weer normaal na natte maand september: “Maar bij de helft van de meetplaat­sen is deze nog laag tot zeer laag"

  De regenval tijdens de maand september heeft de grondwaterstanden in Vlaanderen verbeterd tegenover augustus. Toen registreerde de Vlaamse Milieumaatschappij nog heel wat "zeer lage debieten", nu meet men op bijna de helft van de plaatsen normale waterstanden. Toch is de situatie niet overal stabiel en is er op lange termijn nog werk aan de winkel.