Een professor van de KU Leuven achter een raam in de Brusselse Aarschotstraat? Magaly Rodríguez García ziet er geen graten in. Prostitutie is al jaren één van haar onderzoeksdomeinen. Foto Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews
Volledig scherm
PREMIUM
Een professor van de KU Leuven achter een raam in de Brusselse Aarschotstraat? Magaly Rodríguez García ziet er geen graten in. Prostitutie is al jaren één van haar onderzoeksdomeinen. Foto Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews

"Seks in ruil voor kleren of eten: vroeger was dat heel normaal"

Prostitutie. Al 9 jaar is het één van de onderzoeksdomeinen van Magaly Rodríguez García, prof van de KU Leuven. Ze is allicht niet de enige professor die het schipperskwartier frequenteert, maar wel degene die er het vaakst vertoeft. "Ik vind het een ongemeen boeiend onderwerp. Wist je dat Napoleon een soort van pooier was? En dat prostitutie niét het oudste beroep ter wereld is?"

4 reacties

 • Jos Den Beste

  4 jaar geleden
  Is er echt veel verschil tussen prostitutie of eender welke andere vorm van samenleven en zorg voor de kinderen ? Het is een uitwisseling van diensten en geld waar alle partijen hopen beter van te worden. Bij prostitutie ligt de nadruk meer of uitsluitend op sex. In het andere geval speelt sex toch ook een heel grote rol maar hoopt men de enige "begunstigde " te zijn.
 • Johan Vandekerckhove

  4 jaar geleden
  Waarom zou je er niet mogen gaan als je tekort komt thuis b?
 • Chris Devlaeminck

  4 jaar geleden
  Zolang beide partijen tevreden zijn...
 • Andy De Schieter

  4 jaar geleden
  Er is niets mis met het betalen voor seks. Een ander verhaal is het, wanneer het verdiende geld niet naar de dienstverleenster of dienstverlener gaat. Want het is niet meer dan een dienstverlening. Waarom zouden personen, die geen partner hebben, geen seks mogen hebben ? Ze moeten toch ergens naartoe kunnen.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Inwoners Oudsbergen moeten opnieuw mondmasker dragen en contacten beperken

  Inwoners Oudsbergen moeten opnieuw mondmasker dragen en contacten beperken

  De inwoners van Oudsbergen moeten de komende tien dagen hun sociale contacten beperken en krijgen het advies om op drukke plaatsen en binnen het mondmasker opnieuw te dragen, dus ook op plaatsen waar het nu niet meer verplicht is. Dat maakte burgemeester Marco Goossens (CD&V) van Oudsbergen dinsdagavond bekend. Maandag bleek dat de gemeente geconfronteerd werd met een razendsnelle stijging van het aantal coronabesmettingen.
 3. Vier agenten voor rechter nadat opgepakte festivalganger (26) sterft aan overdosis: “Toen hij zijn hoofd in het toilet stak, hebben we eens gelachen”
  PREMIUM

  Vier agenten voor rechter nadat opgepakte festival­gan­ger (26) sterft aan overdosis: “Toen hij zijn hoofd in het toilet stak, hebben we eens gelachen”

  14 Juli 2016. De 26-jarige Simon vertrekt met zijn vrienden naar het Dour-festival, een vijfdaags feest. Een dag later belandt Simon in een politiecel, onder invloed van LSD. Zijn toestand gaat snel achteruit. Enkele uren later sterft hij in het ziekenhuis. Een overdosis volgens de autopsie. Maar dat is buiten de raadkamer van Henegouwen gerekend, die heeft beslist - vijf jaar na de feiten - dat de betrokken politieagenten zich moeten verantwoorden voor Simons dood voor de rechtbank. Dat meldt La Dernière Heure.