thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Sector bepleit duurdere dienstencheques: “We kunnen oprukkende inflatie niet meer de baas”

De prijs van een dienstencheque moet omhoog. Dat bepleiten de dienstenchequebedrijven. De bedrijven kunnen de oprukkende inflatie niet meer de baas, waarschuwen ze.

19 reacties

 • Emi Hergersberg

  1 maand geleden
  Laat meer mensen (die dat zouden wensen) wat minder uren tramvakken zodat ze hun eigen werk zelf mogen en kunnen doen :-) Sommigen werken gewoon voor de Staat en houden er enkel vermoeidheid en morele kinderverwaarlozing aan over;... Graag een herwaardering van het beroep "huisvrouw" voor wie dat wenst om zo het probleem op te lossen.
 • etienne vijverman

  1 maand geleden
  de verbruiker laten betalen 15€ / per /uur en schaf de subsidies af
 • ward Dewinter

  1 maand geleden
  De overheid pompt jaarlijks 1.5 miljard euro in de dienstencheque sector .Een zéér gulle subsidiëring ! Enkel en alleen om de cijfers van het zwartwerk naar beneden te halen. Als je de poetsvrouw geen deftig loon kan betalen ,doe het dan zelf ! Voor de zieken , ouderen en minder bedeelden die een poetsvrouw nodig hebben moet men een sociaal poetsbureau oprichten .De dienstencheque sector leeft van subsidies !
 • Lieve Van Tallo

  1 maand geleden
  Goe bezig ik voorspel dat deze sector dan gaat kelderen men betaald nu al 9à10€ Per cheque. Als het 11 tot 12€ Dan kunnen ze beter in dienst genomen worden zonder poetsbureaus. Maak zelf een contract op als je zelfstandige bent en betaal ze 11€/uur want dat is wat ze nu betaald krijgen via een bureau. Veel meer draagt een bureau niet bij hoor die benefits kan je ook voorzien en als kost doorgeven!
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Vroeger waren prijzen van onze Aldi en deze van Aldi Nord meestal gelijk, behalve dan op verse voeding. Op enkel jaren tijd lopen die steeds verder uiteen. Dezelfde cassette, mp3, cd-speler in de Duitse voor 39,99€ en de Belgische 59,99€. Dezelfde fles witte rum 70cl in de Duitse voor 5,49€ en in de Belgische voor 10,99€ voor een gedeelte ook door de accijnsverhoging door Van Overtveldt. Het geeft maar aan hoe het hier evolueert. In Duitsland dwingen ze met een staking ook soms 7% meer loon af.