Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Sciensano pleit voor automatische handhygiëne in woonzorgcentra

Automatische handhygiëne in woonzorgcentra zou zeker van invloed zijn bij een tweede golf van besmettingen met het coronavirus, maar ook met bijvoorbeeld het griepvirus. Boudewijn Catry, verantwoordelijke van de dienst zorginfecties en antibioticaresistentie bij Sciensano, pleitte vrijdag tijdens de coronacommissie in het Vlaams Parlement voor dergelijke systemen.

2 reacties

 • Sabine Van der Weerden

  1 jaar geleden
  Ik denk eerlijk gezegd dat dit reeds op vele plaatsen zo gebeurd. Alleen mensen in binnenkomen en hoesten op hun net ontsmetten handen. Hoeveel fouten je mensen ziet maken met hun mondmasker ook! Mensen moeten via een goed kanaal eens deftige uitleg krijgen. Over handhygiëne, wat juist en waarom en wanneer opnieuw doen? Hoe gebruik je een mondmasker en waarom op die manier? En wat ik me ook nog afvraag? Heeft er nu nog niemand in voor zorgen dat wij allemaal een ffp2 masker krijgen?
 • Jan De Greef

  1 jaar geleden
  Handen ontsmetten met ontsmettingsgel, allemaal goed en wel, maar je doodt ook de goede bacteriën die op de huid zitten en die mee zorgen voor een natuurlijke residentie.
 1. Vorige vrijdag voor de eerste keer in vier maanden tijd geen enkel sterfgeval door Covid-19

  Vorige vrijdag voor de eerste keer in vier maanden tijd geen enkel sterfgeval door Covid-19

  Er zijn vorige week vrijdag voor het eerst sinds het begin van de corona-epidemie geen overlijdens aan de gevolgen van het virus vastgesteld in België. Dat blijkt uit een herziening van de cijfers door Sciensano. “Sinds het vorige rapport werd er één sterfgeval verwijderd als gevolg van correcties die ons door de verschillende bronnen werden doorgegeven”, aldus het gezondheidsinstituut.De mijlpaal komt er vier maanden na het eerste sterfgeval begin maart. Ook maandag werd er geen enkel Covid-19-overlijden gemeld, maar de trend zal naar verwachting weer stijgen, nu het aantal nieuwe besmettingen sterk toeneemt.