Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Sciensano: “Nog amper 0,32 procent besmettingen bij volledig gevaccineerde Belgen en twee op drie had geen symptomen”

Besmettingen met Covid-19 na volledige vaccinatie komen maar beperkt voor in ons land en de meeste mensen die tóch nog besmet raken, hebben geen symptomen. Dat blijkt uit gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. 

30 reacties

 • Michelle vranckx

  2 weken geleden
  Begrijp wel nog steeds niet de risicopatienten AZ en nu wil men een deel ervan niet op 8 weken zetten !!!!
 • Christiane Verhoeven

  2 weken geleden
  mevrouw Vervaet, hetzelfde gevoel bij mij: ik heb mijn tweede prik 26/7, ik moet mijn vakantie daarvoor onderbreken en van de Provence terug komen (heen en weer 2000km). Er werd altijd gezegd dat je pas uitgenodigd wordt als men zeker is van de levering van vaccin. Dus ik stel mij dezelfde vraag: ofwel ligt mijn vaccin voor juli te wachten in de frigo en kan het net zo goed op 8 weken gegeven worden; ofwel kom ik mogelijk voor niks in juli naar huis. Top-idee!
 • Hilde Vervaet

  2 weken geleden
  Ik zou een oproep willen doen naar alle mensen die op hun tweed prik AZ wachten om massaal naar de vaccinatiecentra te gaan aanschuivenals er 8 weken verstreken zijn. Als de regering het niet doet, dan doen we het zelf.
 • Hilde Vervaet

  2 weken geleden
  Extra testcentra opzetten is wel mogelijk maar de AZvan 12 naar 8 weken brengen lukt niet. Indien ze het wel zouden doen zijn er waarschijnlijk geen extra testcentra nodig…
 • Nicole Seghers

  2 weken geleden
  Ik en mijn man zijn nu 8 weken gevaccineerd met AZ...kunnen wij nu echt niet de 2de prik krijgen aub..neen wij gaan niet op reis maar wij verlzngen naar onze kleinkinderen en eens gewoon buiten te komen en ons Veilig te voelen ..reeds 14 maanden binnen ..
 1. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 2. De vaccinatieteller: zo ver staan België en Vlaanderen met de vaccinatie tegen corona, en zo doen we het in vergelijking met het buitenland
  Vaccinatieteller

  De vaccinatie­tel­ler: zo ver staan België en Vlaanderen met de vaccinatie tegen corona, en zo doen we het in vergelij­king met het buitenland

  De vaccinatiecampagne loopt na een moeizame start als een trein. Deze zomer moet elke meerderjarige Vlaming - en ook elke 16- en 17-jarige - die dat wil minstens een eerste keer gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van de vaccinaties in België en Vlaanderen, en in de rest van de wereld.
 3. De onkruidbestrijding van de toekomst: automatische drones, 5G en AI

  De onkruidbe­strij­ding van de toekomst: automati­sche drones, 5G en AI

  Op een maïsveld in het Oost-Vlaamse Merelbeke werpt een demonstratie een blik op een toekomst van de landbouw, waarin drones, 5G en artificiële intelligentie precisielandbouw mogelijk moeten maken. De combinatie van de nieuwe technologieën zal ervoor moeten zorgen dat onkruidbestrijding op landbouwakkers niet alleen gemakkelijker maar vooral duurzamer wordt. Dat kondigt het Vlaams Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) aan.