Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Sciensano: “Nog amper 0,32 procent besmettingen bij volledig gevaccineerde Belgen en twee op drie had geen symptomen”

Besmettingen met Covid-19 na volledige vaccinatie komen maar beperkt voor in ons land en de meeste mensen die tóch nog besmet raken, hebben geen symptomen. Dat blijkt uit gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. 

30 reacties

 • Michelle vranckx

  1 week geleden
  Begrijp wel nog steeds niet de risicopatienten AZ en nu wil men een deel ervan niet op 8 weken zetten !!!!
 • Christiane Verhoeven

  1 week geleden
  mevrouw Vervaet, hetzelfde gevoel bij mij: ik heb mijn tweede prik 26/7, ik moet mijn vakantie daarvoor onderbreken en van de Provence terug komen (heen en weer 2000km). Er werd altijd gezegd dat je pas uitgenodigd wordt als men zeker is van de levering van vaccin. Dus ik stel mij dezelfde vraag: ofwel ligt mijn vaccin voor juli te wachten in de frigo en kan het net zo goed op 8 weken gegeven worden; ofwel kom ik mogelijk voor niks in juli naar huis. Top-idee!
 • Hilde Vervaet

  1 week geleden
  Ik zou een oproep willen doen naar alle mensen die op hun tweed prik AZ wachten om massaal naar de vaccinatiecentra te gaan aanschuivenals er 8 weken verstreken zijn. Als de regering het niet doet, dan doen we het zelf.
 • Hilde Vervaet

  1 week geleden
  Extra testcentra opzetten is wel mogelijk maar de AZvan 12 naar 8 weken brengen lukt niet. Indien ze het wel zouden doen zijn er waarschijnlijk geen extra testcentra nodig…
 • Nicole Seghers

  1 week geleden
  Ik en mijn man zijn nu 8 weken gevaccineerd met AZ...kunnen wij nu echt niet de 2de prik krijgen aub..neen wij gaan niet op reis maar wij verlzngen naar onze kleinkinderen en eens gewoon buiten te komen en ons Veilig te voelen ..reeds 14 maanden binnen ..
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. De vaccinatieteller: zo ver staan België en Vlaanderen met de vaccinatie tegen corona, en zo doen we het in vergelijking met het buitenland
  Vaccinatieteller

  De vaccinatie­tel­ler: zo ver staan België en Vlaanderen met de vaccinatie tegen corona, en zo doen we het in vergelij­king met het buitenland

  De vaccinatiecampagne loopt na een moeizame start als een trein. Deze zomer moet elke meerderjarige Vlaming - en ook elke 16- en 17-jarige - die dat wil minstens een eerste keer gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van de vaccinaties in België en Vlaanderen, en in de rest van de wereld.
 3. Amper 1,66 procent Vlamingen weigert expliciet coronavaccin, 85 procent volwassenen eerste prik tegen 11 juli

  Amper 1,66 procent Vlamingen weigert expliciet coronavac­cin, 85 procent volwasse­nen eerste prik tegen 11 juli

  Van de al meer dan 4,2 miljoen uitgenodigde inwoners in Vlaanderen hebben er slechts een kleine 70.000 expliciet aangegeven dat ze geen prik willen krijgen. Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid en minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) tonen zich bijzonder tevreden over dat lage aantal. Ook het aantal mensen dat de uitnodiging gewoon laat passeren zonder aan te geven dat ze er geen willen, blijft beperkt tot vorige week 8 procent. Het aantal AstraZeneca-weigeraars ligt wel merkelijk hoger. Tegen 11 juli moet het haalbaar zijn om 85 procent van de volwassen Vlamingen gevaccineerd te hebben, zei Beke nog op de wekelijkse persbriefing.