De herfstvaccinatie is goed van start gegaan, volgens Sciensano
Volledig scherm
De herfstvaccinatie is goed van start gegaan, volgens Sciensano © Photo News

Sciensano: nieuwe coronagolf verwacht tegen half oktober

Wetenschappelijke modellen geven aan dat we tegen half oktober een nieuwe golf van COVID-19 kunnen verwachten. Dat meldt gezondheidsinstituut Sciensano. De gevolgen kunnen ingedijkt worden als voldoende mensen zich nog eens laten vaccineren, luidt het.

 1. Amerikaanse experts vrezen twindemie: hoe kijkt Marc Van Ranst naar het griepseizoen?
  PREMIUM

  Amerikaan­se experts vrezen twindemie: hoe kijkt Marc Van Ranst naar het griepsei­zoen?

  De griep loert om de hoek, in Luxemburg zijn de eerste gevallen al gemeld. Afgelopen maanden ging Australië door ze het ergste griepseizoen in vijf jaar, in combinatie met een nieuwe Covid-piek. Amerikaanse virologen vrezen een twindemie. Dreigt ook hier een dubbele virale schok? En moeten we dan weer maatregelen vrezen? Vijf vragen aan Marc Van Ranst. “Deze winter dreigen 1,1 miljoen Belgen influenza te krijgen, als daar corona bovenop komt kan dat voor risicopatiënten de griep te veel zijn”.
 2. Kersverse covoorzitster van Jong Groen (27) lijdt aan chronische ziekte: “Ik zit wellicht in de laatste tien jaar van mijn leven”
  Play

  Kersverse covoorzit­ster van Jong Groen (27) lijdt aan chronische ziekte: “Ik zit wellicht in de laatste tien jaar van mijn leven”

  De kersverse covoorzitster van Jong Groen, Laura Schuyesmans (27), is chronisch ziek. In een interview met ‘De Krant van West-Vlaanderen’ vertelt ze vrijdag openhartig over haar kwelduivel en waarom ze zich ondanks haar ziekte toch intens politiek engageert. “Ik zit wellicht in de laatste tien jaar van mijn leven. Ik wil daarin het verschil maken voor de mensen die na mij komen", zegt ze. “Op sommige dagen crash je gewoon in de zetel”, vertelt ze in onderstaande video. “Je weet gewoon: elk gesprek met de dokter zal een slecht nieuws gesprek zijn.”