Getty Images/Westend61
Volledig scherm
© Getty Images/Westend61

Sciensano: “Geen griepepidemie in ons land”

Op dit moment circuleert het griepvirus amper in ons land. Dat meldt Sciensano in een persbericht. De raadplegingen bij de huisarts voor griepachtige klachten zijn momenteel vooral te wijten aan Covid-19 en aan gewone verkoudheidsvirussen. Het influenzavirus dat griep veroorzaakt werd de voorbije weken maar af en toe teruggevonden.

49 reacties

 • Yvan Lissens

  1 jaar geleden
  We hebben geen Sciensano meer nodig met al die 'specialisten' hieronder.
 • Kurt Van Campenhout

  1 jaar geleden
  Als een test uitwijst dat je COvid-19 hebt, heb je Covid-19 en GEEN griep. Als de test uitwijst dat je griep hebt, heb je griep, en geen Covid-19. Dat zijn twee heel verschillende virussen waar perfect op getest kan worden. Dus als er bijna geen positieve gevallen zijn van griep, is dat ook zo... Met noemt het geen Covid als de test uitwijst dat je griep hebt. Hoe moeilijk is dat nu?
 • Renilde Durwael

  1 jaar geleden
  Er zijn geen labo-geconfirmeerde griepgevallen dit jaar, net zoals vorig jaar. Als je googelt op "sciensano griep bulletin" krijg je alles wat je nodig hebt. Overigens zijn griepvirussen en coronavirussen zeer verschillend ookal geven ze gelijkaardige symptomen.
 • Jan Vannuffelen

  1 jaar geleden
  Misschien nog strengere maatregelen nemen en het griepvaccin bij in het cst steken. Van de griep sterven ook mensen. Man man, wat wordt alles toch opgeklopt tegenwoordig. Ze maken geen olifant van een mug, maar een walvis.
 • Marcel Neutgens

  1 jaar geleden
  En in 2022 zal er ook geen griepepidemie zijn. Benieuwd hoe de volgende variant zal heten. Blijkbaar weten ze in NL al meer hierover, want daar zijn de herhalingsspuiten al ingekocht, voor na de booster.