De 20-jarige Antwerpenaar Elias K. werd dodelijk getroffen. Rechts: de moeder is zwaar aangeslagen na de uitspraak en zoekt troost bij meester Kris Luyckx.
Volledig scherm
De 20-jarige Antwerpenaar Elias K. werd dodelijk getroffen. Rechts: de moeder is zwaar aangeslagen na de uitspraak en zoekt troost bij meester Kris Luyckx. © RV/Henk Deleu

Schutter fitnessmoord krijgt zes jaar effectief, ouders slachtoffer zwaar aangeslagen

De schutter die de 20-jarige Antwerpenaar Elias K. met één schot om het leven bracht, moet zes jaar achter de tralies. De openbare aanklager had vijftien jaar cel gevorderd, maar volgens de rechter werd de doodslag uitgelokt. De schietpartij die in augustus 2016 plaatsvond op straat in het West-Vlaamse Dadizele wordt ook wel de 'fitnessmoord' genoemd.

83 reacties

 • Benny Marcelo

  5 jaar geleden
  Er zijn hier inderdaad geen "onschuldige" slachtoffers. Toch is de straf véél te licht. Een wapen dat op safe staat gaat niet per ongeluk af en ziet er zeker zo bedreigend uit. Enkel degene die het wapen vast heeft weet of het wapen op scherp staat of niet. Moord met voorbedachte rade dus.
 • Jan Corneel

  5 jaar geleden
  Moeten we nu ocharme zeggen. Hij stond met een matrak te zwaaien en was lid van kartel 13... uiteraard eigen kind, schoon kind zekers. ... Dat die ouders ook eens denken aan alle slachtoffers van dat kartel...
 • ANN LIMBOS

  5 jaar geleden
  Ne goeien advocaat is alles.
 • Roger Poot

  5 jaar geleden
  Veel spieren, weinig verstand.......
 • Kris Holsters

  5 jaar geleden
  En op een dag rip je de verkeerde...