Lize Spit openhartig bij HLN Talks
Volledig scherm
Lize Spit openhartig bij HLN Talks © HLN

Schrijfster Lize Spit openhartig: “Ik neem opnieuw
antidepressivum en dat voelt als een tegenslag”

Sinds december ligt ‘Ik ben er niet’, de opvolger van debuut- en monstersucces ‘Het Smelt’, van Lize Spit (32) in de rekken. Bijna twee maanden na de lancering blikt Spit terug op de hoogtes en laagtes van afgelopen maanden. “Ik voel dat mijn depressieve gedachten weer de kop opsteken”, vertelt ze aan interviewer Magali De Reu.

  1. Minister Frank Vandenbroucke bestelt vaccins tegen apenpokken voor zorgpersoneel

    Minister Frank Vandenbrou­c­ke bestelt vaccins tegen apenpokken voor zorgperso­neel

    België tekent in op de Europese aankoop van vaccins tegen het apenpokkenvirus. De federale regering heeft daarvoor het licht op groen gezet, zo meldt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. In totaal gaat het over 1250 vaccins voor de apenpokken. Dit zou voldoende zijn om 625 personen te behandelen. De vaccins zullen in het bijzonder worden ingezet bij zorgverleners. “De nauwe samenwerking met andere Europese lidstaten, maakt dat we snel tot actie over kunnen gaan”, zegt Frank Vandenbroucke.
  1. Belgische staat opnieuw veroordeeld in zaak-Trabelsi, mogelijke dwangsom opgetrokken naar 250.000 euro

    Belgische staat opnieuw veroor­deeld in zaak-Trabelsi, mogelijke dwangsom opgetrok­ken naar 250.000 euro

    De Belgische staat is tegen een nieuwe nederlaag aangelopen in de aanslepende zaak rond Nizar Trabelsi. De Tunesiër werd in 2004 veroordeeld voor een geplande aanslag op de legerbasis van Kleine Brogel. Het hof van beroep van Brussel oordeelt nu dat België aan de Verenigde Staten moet laten weten dat Trabelsi geen tweede keer kan veroordeeld worden voor dezelfde feiten. De mogelijke dwangsom die eraan vasthangt, werd opgetrokken van 50.000 naar 250.000 euro.