Zo'n veertig schoonmakers voerden actie in de kelders van het UZ Gent. Ze zetten een masker op omdat ze zich onzichtbaar en gediscrimineerd voelen ten opzichte van het vast personeel.
Volledig scherm
Zo'n veertig schoonmakers voerden actie in de kelders van het UZ Gent. Ze zetten een masker op omdat ze zich onzichtbaar en gediscrimineerd voelen ten opzichte van het vast personeel. © BELGA

Schoonmaakpersoneel in ziekenhuizen voert actie na "vergeten" coronapremie

In een vijftal ziekenhuizen heeft het schoonmaakpersoneel dat in dienst is van externe firma’s vandaag actiegevoerd. Ze hebben geen recht op de coronapremie van zowat 500 euro die vast personeel wel krijgt. Vakbonden ACV en ABVV vragen dat minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) de “vergeten” premie alsnog toekent.

0 reacties

 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Vrijwel heel Europa kleurt groen op coronakaart: ook Vlaanderen krijgt een groene kleur
  Play

  Vrijwel heel Europa kleurt groen op corona­kaart: ook Vlaanderen krijgt een groene kleur

  De Europese coronakaart kleurt, afgezien van Nederland, Spanje, Portugal en enkele kleinere regio’s in andere landen, bijna volledig groen. Ook Vlaanderen krijgt een groene kleur en Nederland kleurt niet langer donkerrood. Ondanks de positieve tendens in Europa draait de reissector nog steeds niet “op volle toeren”, zo zegt Koen Van Den Bosch (Vereniging Vlaamse Reisbureaus). “Als we deze zomer een omzet van 35 procent draaien, zijn we zeer gelukkig."